DSS: Nestala vreća glasova u Kučevu, RIK opstruiše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2012, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nestala vreća glasova u Kučevu, RIK opstruiše

BEOGRAD -

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić izjavio je večeras da je prilikom uvida predstavnika DSS u birački materijal utvrđeno da nedostaje vreća sa glasovima sa biračkog mesta 13 u Kučevu, a kada su to konstatovali, počela je opstrukcija njihovog rada.

Aligrudić je na konferenciji u Skupštini Srbije, koja je sedište Republičke izborne komisije, rekao da je kontrola materijala urađena nasumično i da su izabrana biračka mesta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Valjevu, Kučevu i Leskovcu.

Prema njegovim rečima, predstavnici DSS utvrdili su da nedostaje vreća sa glasovima sa biračkog mesta 13, iako postoji izveštaj o glasanju na tom biračkom mestu i rezultat glasanja.

Ne nekoliko biračkih mesta utvrđen je niz nepravilnosti za koje ne mogu reći da li utiču na izborni rezultat ili ne, rekao je Aligrudić i ukazao da za rezultate izbora, koje je proglasio RIK, barem za Kučevo, ne postoje dokazi u zgradi u kojoj je Komisija.

Aligrudić je rekao da, od momenta kada je otkriveno nedostajanje te vreće, počinje opstrukcija njihovog rada i nije im bilo dozvoljeno da dobiju potvrde ili zapisnik o konstataciji da nedostaje džak sa glasovima.

Ne dozvoljava nam se da inventar biračkog materijala uporedimo sa izveštajima o glasanju, rekao je Aligrudić.

On je naglasio da niko od članova RIK sa njima ne komunicira, dežurni članovi Komisije nisu u parlamentu, a predsednik im se ne javlja.

Aligrudić je istakao da je DSS uputio četiri dopisa RIK, a pošto Komisija sutra zaseda i na sednici će izneti svoje primedbe.

Ovo što vam ja govorim, ne implicira ništa i nije optužba za izbornu krađu, mada se na to sumnja, ali ponašanje RIK kada tražite da saznate ono što imate po zakonu, govori više od bilo čega, ukazao je Aligrudić.

U dopisima koje je DSS uputila RIK traže se odgovori da li je višak listića, 260.511, zapečaćen i izdvojen, kao i gde se čuvaju izvodi iz biračkih spiskova za opštine Đakovica, Kačanik, Štimlje, Dečani, Suva Reka i Glogovac.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aligrudić: Opstrukcija RIK-a

Izvor: RTS, 11.Maj.2012

Prilikom uvida predstavnika DSS u birački materijal utvrđeno je da nedostaje vreća sa glasovima sa biračkog mesta 13 u Kučevu, rekao potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić. ..Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić izjavio je večeras da je prilikom uvida predstavnika DSS u birački materijal utvrđeno...

Nastavak na RTS...

Aligrudić: RIK nas opstruiše nakon otkrivanja nepravilnosti

Izvor: S media, 11.Maj.2012

Demokratska stranka Srbije (D S S) otkrila je tokom redovne kontrole izbornog materijala da u Kučevu na biračkom mestu 13 nedostaje vreća glasova, izjavio je večeras funkcioner te stranke Miloš Aligrudić i dodao da je tog momenta počela opstrukcija njihovog rada...Aligrudić je novinarima u Beogradu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.