DSS: Hrvatska nema pravo da Srbiji drži lekcije

Izvor: BKTV News, 24.Nov.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Hrvatska nema pravo da Srbiji drži lekcije

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas kao licemernu izjavu predsednika Hrvatske Ive Josipovića da „duh Šešelja treba vratiti u bocu“ i ocenila da Srbija mora da brani svoje državljane.

– Hrvatska koja nije u bocu vratila sve duhove ustaštva, koja slavi Mladena Markača i Antu Gotovinu, koja zločinačku operaciju ‘Oluja’ slavi kao državni praznik – Dan pobede i domovinske zahvalnosti, nema nikakvo moralno pravo da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bilo kome, posebno ne Srbiji, drži bilo kakve lekcije – saopštila je Rašković Ivić.
Ona je u saopštenju negodovala i povodom najave Josipovića da će se Hrvatska obratiti Savetu bezbednosti UN zbog izjava lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i izjavila da Hrvatska nema prava da traži „svetsku osudu srpskog državljanina zbog njegovih nacionalističkih izjava“.
Sanda Rašković Ivić je u saopštenju ocenila da su Josipović ovu situaciju koristi u funkciji predizborne kampanje u Hrvatskoj i za „svojevrsno takmičenje ko će jače da izrazi antisrpski stav, kako bi zadobio veću podršku tamošnjeg javnog mnjenja“.
– DSS smatra da je veoma važno da Srbija odrešito reaguje, da brani svoje državljane i ne dozvoli stranim državama da se mešaju u njene unutrašnje stvari – saopštila je predsednica DSS-a.
Ona je dodala da je veoma važno i da Srbija stane u zaštitu prava srpskog naroda u Hrvatskoj.
– Stoga pozivamo Vladu Srbije, posebno ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da umesto zakasnelih izjava o ćiriličnim tablama, preduzme konkretne diplomatske korake na rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se suočava srpski narod u Hrvatskoj – navela je Rašković Ivić.
Izvor: BETA
The post DSS: Hrvatska nema pravo da Srbiji drži lekcije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.