DSHV na izborima ponovo sa DS

Izvor: Blic, 29.Feb.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSHV na izborima ponovo sa DS

Novi Sad - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) na predstojeće izbore izaćiće u koaliciji oko Demokratske stranke (DS), saopštila je danas ta stranka.

U sredinama gde ne bude dogovora o zajedničkom nastupu sa DS, DSHV će ići na izbore samostalno ili sa drugim koalicionim partnerima, piše u saopštenju.

DSHV je i na prethodnim izborima nastupio na listi "Za evropsku Srbiju" koju je predvodio DS.

Za kandidata najjače stranke vojvodjanskih Hrvata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Skupštinu Srbije izabran je predsednik stranke Petar Kuntić, koji je i sada poslanik liste "Za evropsku Srbiju".

Kuntić je proteklog vikenda ponovo izabran za predsednika DSHV. Kandidati za poslanike u Skupštini Vojvodine biće Mata Matarić iz Sombora i Ivica Karačić iz Vrdnika. Stranka je odredila i kandidate za lokalne izbore u Subotici, Somboru, Apatinu, Baču, Sremskoj Mitrovici i Irigu.

U saopštenju se ističe da je na listama veliki broj mladih članova stranke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.