DS uzvraća Dinkiću:Traži alibi za okretanje naprednjacima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS uzvraća Dinkiću:Traži alibi za okretanje naprednjacima

BEOGRAD -

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da se protiv njega ne vodi nikakva istraga u vezi privatizacije, o čemu piše list "Kurir" i zapitao da li iza toga što piše taj list stoji predsednik Demokratske stranke Boris Tadić. Demokratska stranka je uzvratila ocenom da se optužbe Dinkića "mogu razumeti jedino i isključivo kao traženje alibija" da se okrene koaliciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa naprednjacima.

Dinkić je na konferenciji za novinare zapitao i "da li Tadić misli da na taj način formira vladu i vrši pritiske na potencijalne političke partnere ili opoziciju".

"Ako je tako, to je sramota", rekao je Dinkić i dodao da sa takvim ljudima URS neće sarađivati.

Sramota i blamaža

Prema njegovim rečima, funkcioneri DS Dušan Petrović i Slobodan Homen uređuju "Kurir" ili bar to rade po potrebi i o tome, kako kaže, priča ceo grad.

Po njegovim rečima u DS postoje dva krila, a krilo u kome su Petrović i Homen je, kako kaže, "krivac za to što je Tadić izgubio predsedničke izbore".

Kurir: Dinkićev pritisak

Redakcija Kurira ukazuje danas u saopštenju da je "po ko zna koji put" izložena pritisku predsednika Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića i ocenjuje da se to, po pravilu dešava, kada ove dnevne novine pišu o "pljački Srbije i njenih građana".

Umesto da objasni kakva je njegova uloga u prodaji Mobtela, "koju je i Evropska komisija označila sumnjivom, on pokušava da skrene pažnju javnosti tako što lažno optužuje da pojedini političari stoje iza Kurira i da naručuju tekstove protiv njega", napominje se u redakcijskom saopštenju.

Prema stavu Kurira, "Dinkić s pozicije političke moći nastupa u svom maniru, bahato i siledžijski".

Kurir je dobio potvrdu austrijskog tužilaštva da se vodi istraga zbog prodaje Mobtela, dodaje se u saopštenju redakcije, koja tvrdi da je u toj prodaji učestvovao i Dinkić.

"Znači, gospodine Dinkiću, demantujte austrijsko državno tužilaštvo kada Vas pozovu da date izjavu", navodi Kurir u saopštenju.

"Pozvaće Vas, verovatno, i iz srpskog tužilaštva, zbog pretećih poruka izdavaču Kurira i krivične prijave koju ćemo protiv Vas podneti", najavljuje Kurir.

Na kraju saopštenja, redakcija poručuje da je "nikakve pretnje, niti laži", neće zaustaviti da se bori "protiv svih onih koji su učestvovali u dugogodišnjoj pljački građana".

Dinkić je naveo da sumnja da iza "hajke u Kuriru" stoji Boris Tadić, ali je dodao da je sramota ako je tačno da iza toga stoji državni sekretar u Ministarstvu pravde ili ministar poljoprivrede.

"Ali, ako iza toga stoji predsednik stranke koja sebe naziva demokratskom to je blamaža", kazao je Dinkić.

On je ocenio da je upravo zbog pokušaja kontrole "nad svim i svačim u Srbiji Tadić i izgubio izbore" i dodao da smatra da Tadić treba da čuva obraz, koji još nije ukaljao.

Dinkić je rekao da mu je još pre dve godine savetovao da smeni "nesposobnog" (Mirka) Cvetkovića i zameni ga (Draganom) Đilasom i upozorio ga tada da će izgubiti izbore ako to ne učini.

On je rekao da je do sada imao neformalne razgovore sa DS, ali i najavio da dok se ovaj slučaj ne raščisti, URS neće pregovarati sa tom strankom čak i ako ih pozovu.

Na pitanje da li je URS potencijalni partner eventualne vlade naprednjaka i socijalista, Dinkić je rekao da o tome za sada nisu uopšte razmišljali i da SNS trećeg partnera može da nađe u DSS-u.

Ko mačem seče...

Odgovarajući na pitanje da li strahuje od "otimanja" mandata, Dinkić je rekao da su poslanici usvajanjem izmena Zakona o narodnim poslanicima postali vlasnici mandata te da otimanje mandata sada može biti legalno, ali da nije ni demokratski ni fer, ni pošteno.

"Otimanje mandata - ako je to evropska vrednost - izem ti Evropu", rekao je Dinkić i dodao: "Ko takav mač koristi, od takvog mača će i poginuti".

On je potvrdio da je tačno da je Radoš Bajić iz DS nudio gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću da izađe iz URS-a i naveo da mu je to potvrdio sam Stevanović.

"Neka rade šta hoće, neka probaju. Što ne formiraju vladu sa SPS i LDP i zašto nas uvlače u sve", upitao je Dinkić.

Dinkić je na kraju kazao da će ponovo tužiti list "Kurir", ali ne novinarku, koja, kako je rekao, nije kriva, već urednika i dodao da je od "Kurira" na osnovu prethodnih tužbi naplatio već 70.000 evra, ali da "nema cene koja se može naplatiti, ako vam obraz ukaljaju".

DS: Dinkić traži alibi da se okrene naprednjacima

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su optužbe koje je danas Mlađan Dinkić izneo na račun DS i njenog predsednika, krajnje neprimerene i neosnovane i da se mogu razumeti jedino i isključivo kao traženje alibija Mlađjana Dinkića da se okrene koaliciji sa naprednjacima.

"To je njegovo pravo i njegov politički izbor, ali je neprimereno da lažnim optužbama na račun Demokratske stranke za to pokušava da nađe izgovor", navodi DS.

"Dobro je poznato da je upravo Mlađan Dinkić i tokom kampanje iznosio niz neosnovanih optužbi na račun vlade i DS, da je na takav način, a ne iznošenjem programa, tražio podršku i da DS u takvu vrstu prepucavanja nikada nije ulazila sa G17".

DS ističe da će se toga držati i ovaj put verujući da je Srbiji potrebna politička stabilnost, a ne politički ratovi, utoliko pre što su motivi ovog napada krajnje nejasni.

Dunkić je optužio DS da stoji iza kampanje koja se vodi protiv njega i URS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.