DS ne može da bude deo vlade

Izvor: Studio B, 17.Apr.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS ne može da bude deo vlade

Lider Demokratske stranke Dragan Djilas izjavio je u četvrtak da je informisao predsednika Srbije Tomislava Nikolića da DS ne može biti deo nove vlade Srbije, kao i da nije ni dobio poziv za pregovore o njenom formiranju.

Djilas je rekao da su predstavnici DS-a na konsultacijama o formiranju nove vlade izrazili bojazan o nekim merama koje najavljuju budući članovi vlade, jer će one izazvati smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << životnog standarda i dalje otpuštanje ljudi.

Predstavnici DS-a obavestili su Nikolića i da se "duboko" ne slažu sa idejom da se predsednik Skupštine Srbije "rotira" na godinu dana.

"Smatramo da je to neozbiljno i da se time unižava Skupština Srbije", rekao je Djilas, navodeći da je tražio da se od takvog zahteva odustane.

Upitan da li bi mogao da saradjuje sa Novom demokratskom strankom (NDS), Djilas je kazao da nema problem da saradjuje sa bilo kim ako će to doneti dobrobit Srbiji.

Ali, kako je naglasio, DS bi trebalo da bude tačka okupljanja opozicije, ali trebalo bi da se vidi ko će biti opozicija. Uz Djilasa, u razgovoru su učestvovali zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić i funkcionerka te stranke Vesna Martinović.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Djilas: DS ne može biti deo vlade

Izvor: Beta Video, 17.Apr.2014

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke (DS) Dragan Djilas izjavio je danas da je informisao predsednik Srbije Tomislava Nikolića da DS ne može biti deo vlade, kao i da nije ni dobio poziv za pregovore o njenom formiranju. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.