DS: Skandalozna tvrdnja Agencije za privatizaciju

Izvor: Akter, 07.Jul.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Skandalozna tvrdnja Agencije za privatizaciju

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je "skandalozna i ekstremno zabrinjavajuća" tvrdnja Agencije za privatizaciju da u postupku prodaje Telekoma samo sledi predloge konsultanta

"Sledeći navedenu logiku, ukoliko bi savetnik u postupku prodaje državnog kapitala najvažnije domaće kompanije predložio da se Telekom Srbja a.d. Beograd pokloni nekoj of šor kompaniji, Agencija za privatizaciju bi prihvatila takvu preporuku", navodi se u saopštenju DS.

Ta opoziciona >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << partija ističe da je Agencija pored ostalog obavezana na vršenje kontrole postupka, te da je iznela neistinite stavove i izašla izvan okvira definisanih Zakonom o Agenciji za privatizaciju.

Demokrate smatraju da je neophodno da Agencija hitno obavesti javnost o tome da li je Telekom Srbija svojinski uređeno pravno lice, odnosno da li je imovina koju koristi u vlasništvu Telekoma ili države Srbije.

"Da li Vlada Republike Srbije, ukoliko već ne zna koji kapital prodaje, zna čega je vlasnik pravno lice čiji kapital želi da proda", upitali su u DS.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.