DOSIJE: DRŽAVNE STARLETE Sladak život razmaženih bogatašica

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOSIJE: DRŽAVNE STARLETE Sladak život razmaženih bogatašica

Mlade su, atraktivne, imaju diplome privatnih fakulteta i sve su primljene u Ministarstvo spoljnih poslova uz urgiranje političara dok je ministar bio Ivan Mrkić.

Novim perjanicama srpske diplomatije zajedničko je i to da uglavnom potiču iz bogatih porodica, bliske su moćnicima, vole skupe automobile, egzotična putovanja, firmiranu garderobu.

Ovo bi, ukratko, mogli da budu kriterijumi za prijem u MSP u periodu Mrkićevog ministrovanja od 2012. do 2014. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Njima posao nije bio potreban toliko zbog novca koliko zbog prestiža. Da bi mahale diplomatskim pasošima i hvalile se da rade u Ministarstvu. Nijedna nije imala profesionalne ambicije. Zaposleni u MSP, koji su iz opravdanih razloga želeli da ostanu anonimni, opisuju kako je izgledao rad zaposlenih „preko veze“.

- Dolazile su na posao u 11, ostajale po dva sata i potom odlazile kući. Nevena Lojović bila je čest gost u kabinetu ministra Mrkića. Uvek je imala mnogo nakita na sebi, skupu garderobu i torbe od po nekoliko hiljada evra - priča izvor „Blica“ iz MSP.

NA POSLU SU PROVODILE DVA SATA DNEVNO

Na pitanje kako se zaposlila u Ministarstvu, Lojovićeva je kolegama govorila da „njen tata poznati zlatar (?!)“.

- Otac joj je iz Kragujevca i ponosno je pričala kako je prijatelj Tomislava Nikolića. I ona ima zlataru u Beogradu, a zaposlenima u MSP je čak nudila povlašćene cene ukoliko bi kupovali kod nje - kaže naš sagovornik.

On ističe da je Lojovićeva pričala kako je otpustila radnicu u zlatari pa je jedno vreme izlazila s posla već oko 12 kako bi sama radila drugu smenu. Takođe, postala je veoma bliska s Marijom Grujić, a i sličnog su materijalnog statusa i interesovanja.

Zanimljivo je i da je u slučaju Grujićeve veza bio Tomislav Nikolić.

- Marija je pričala da je njen dečko poznati skijaš i da radi nešto sa predsednikom Nikolićem, kao i da je ona preko te veze stigla u MSP - kažu naši sagovornici.

Na Fejsbuk profilima Grujićeve i Lojovićeve očigledna je raskoš o kojoj naš izvor govori. Iritirale su zaposlene pričama da im niko ništa ne može i da će tu dočekati penziju.

Kada je reč o Vanji Hadžović, ona je u MSP, po rečima samog Mrkića, došla na preporuku funkcionera SPS Branka Ružića. Nakon što je pokrenuta afera, povukla se sa društvenih mreža, ali i iz Ministarstva.

Dušica Jevđenović, koja je u žižu javnosti dospela kada je suzavcem napala policajce i pritom se pozvala na diplomatski pasoš, takođe ima nešto zajedničko sa prethodnicama - luksuzan život, automobili, skupi izlasci, šampanjac...

1. Marija Grujić

VERENIK KOD NIKOLIĆA


2. Dušica Jevđenović

RASKALAŠNA  NASILNA


3. Vanja Hadžović

RUŽIĆEV KADAR


4. Nevena Ljubić Lojović

VLASNICA ZLATARE

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.