DJB: Buduća vlada partijska, a ne stručnja; Brnabić: Važno je ko vredno radi za svoju zemlju

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Buduća vlada partijska, a ne stručnja; Brnabić: Važno je ko vredno radi za svoju zemlju

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je večeras da će vlada mandatarke Ane Branabić biti sastavljena od partijskih a ne stručnih kadrova.

On je u Skupštini Srbije rekao i da je u Srbiji i dalje najveći problem partorkaratija i to što nije došlo do departizacije.

Radulović je pročitao imena i delimične biografije više ministara i pitao Anu Branabić šta ih je kvalifikovalo da ih predloži za vođenje ministarstava.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se iz njihovih biografija ne vidi zašto su predloženi za ministre i pitao mandatarku da li ona izabrala "i jednog jedinog ministra".

Radulović je rekao da u ekspozeu ima mnogo lepih obećanja i da je sa mnogo stvari nemoguće ne složiti se ali istovremeno izrazio sumnju da će to biti i ostvareno.

- Ima stvari oko kojih je teško ne složiti se ali smo skeptični,... pominje se i brz i efikasan krivični postupak, ali zemlja je opljačkana a niko nije kriv - rekao je Radulović.

Stavove šefa poslaničke grupe DJB odbacili su mandatarka Ana Branabić i poslanik SPS Neđo Jovanović.

Jovanović je rekao da neko, da bi vrednovao rad nekog drugog treba da ima kvalitet i kredibilitet, a da Radulović "nema ni jedno ni drugo".

Ana Branabić rekla je da je tim u kojem je ona bila u prethodnoj vladi imao mnogo bolje rezultate nego, kako je rekla, eksperti u vladama od 2009. do 2012. godine i izrazila je uverenje da će i tim koji je ona predložila nastaviti sa isto tako dobrim rezultatima.

- Mislim da je važno da svako jutro rano ustane i radite vredno za svoju zemlju - rekla je ona.

Navela je i da je rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji, od 2009. do 2012. svake godine bio u minusu, zapitavši Radulovića da li su tadašnji eksperti vredniji od tima u kome je i ona.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radulović pita mandatarku da li je predložila i jednog ministra

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2017, 12:28

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović tražio je danas od mandatarke za sastav vlade Ane Branabić da odgovori na pitanje da li je ona predložila i jednog ministra i ako jeste na osnovu kojih kvalifikacija...On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kazao da se na osnovu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.