DIE WELT: Ni najbolji nemački tenkovi nemaju nikakve šanse protiv ruskih

Izvor: 011vodič.com, 27.Apr.2015, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIE WELT: Ni najbolji nemački tenkovi nemaju nikakve šanse protiv ruskih

BIVŠI šef uprave za planiranje Ministarstva odbrana Nemačke Hans Rile ocenio je da nemački najbolji tenkovi nemaju nikakve šanse u direktnom sudaru sa ruskim.
U autorskom tekstu napisanom za nedeljnik Die Welt, Rile je ukazao da najbolji nemački tenk Leopard 2 ne raspolaže ni granatama ni raketama koje bi mogle da probijaju oklop ruskih tenkova.
Rile je čak otkrio da su Bundesver i vojna špijunaža još sredinom 80-tih došli do zaključka da projektili Leopard 2, kojeg je nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << vojna industrija reklamirala kao „najbolji tenk u svetu”, nije u stanju da probije oklop sovjetskog tenka T-80.
Rile je objasnio da su projektili za taj tenk pravljeni na bazi karbida volframa, a ne na bazi osiromašenog uranijuma jer su nemačke vlasti bežale od svega što je imalo ikakve veze sa uranom iako vodeće zemlje NATO – SAD, Velika Britanija i Francuska – takve projektile uveliko koriste.
„Sada naši tenkovi koriste projektile DM63 napravljene na bazi karbida volframa koji su po brojnoj moći na nivou američkih projektila iz 80-tih. Međutim, to je nedovoljno da se probije oklop novih verzija tenkova T-80 i T-90, a pogotovo najnovijeg ruskog tenka „Armata”. Zbog toga planovi Bundesvera da se modernizuju stotine tenkova Leopard 2 nemaju nikakvog smisla”.
Rile je na kraju teksta u Die Welt zaključio: „Nema nikakvih šansi protiv ruskih tenkova”.
#fakti
The post DIE WELT: Ni najbolji nemački tenkovi nemaju nikakve šanse protiv ruskih appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.