Četvorici Srba određen kućni pritvor, pušteni iz zatvora

Izvor: Blic, 30.Mar.2012, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorici Srba određen kućni pritvor, pušteni iz zatvora

BEOGRAD/KOSOVSKA KAMENICA - Četvorici Srba, koji su pre tri dana uhapšeni na administrativnom prelazu Bela zemlja, Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici izrekao je meru kućnog pritvora.

Kako je sinoć Tanjugu rečeno u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, oni su pušteni iz pritvora u Gnjilanu, pošto im je odredjen kućni pritvor u trajanju od 30 dana.

Srbi imaju obavezu da se u narednih 30 dana svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javljaju tamošnjoj policiji, rečeno je u Ministarstvu.

Advokat jednog od pritvorenih Srba Musa Mustafa izjavio je Tanjugu da će Srbi uložiti žalbu na rešenje suda o kućnom pritvoru.

Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici nije prihvatio zahtev tužioca koji je tražio da im bude produžen pritvor, naveo je Mustafa.

Kosovska policija uhapsila je u utorak uveče na administrativnom prelazu Bela zemlja četvoricu Srba, medju kojima su predsednik opštine Vitina Srećko Spasić, radnici opštinske uprave Ivica Nojkić i Aleksandar Stojiljković i Svetozar Nasković, policajac iz Policijske uprave Uroševac.

Oni su osmunjičeni za "podrivanje ustavnog poretka Kosova" zato što je kod njih pronađen izborni materijal, odnosno birački spiskovi i pečat srpske opštine Kosovska Vitina.

Pripadnici kosovske policije u sredu su u Kosovskom Pomoravlju pretresli kuće uhapšenih Srba u potrazi za dokaznim materijalom, a tom prilikom uhapsili su i Jovicu Baloševića koji je ubrzo oslobođen.

Ovo nije prvo hapšenje Srba na prelazu Bela zemlja koji se nalazi na putu Bujanovac - Gnjilane, jer su pripadnici kosovske policije u dva navrata privodili radnike "Pošte Srbije" koji su tim pravcem nosili poštu iz centralne Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.