Cesid nema saznanja o krađi listića

Izvor: Kurir, 12.Maj.2012, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cesid nema saznanja o krađi listića

Predstavnik Centra za slobodne izbore i demokratiju Đorđe Vuković je rekao da ukoliko se to zaista desilo, onda onaj ko to tvrdi treba i da kaže kako se desilo

BEOGRAD - Predstavnik Centra za slobodne izbore i demokratiju Đorđe Vuković izjavio je da Cesid nema saznanja o većim izbornim nepravilnostima, odnosno navodnoj krađi glasačkih listića na koju ukazuje Srpska napredna stranka.

"Prema svim kontaktima koje smo imali, između ostalog i sa strankama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje govore da je bilo krađe, mi zaista nismo videli elemente izborne krađe", kazao je sinoć Vuković za RTS.

On je rekao da ukoliko se to zaista desilo, onda onaj ko to tvrdi treba i da kaže kako se desilo.

Prema njegovom mišljenju, reč je o jednom od ključnih nastupa predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikolića.

"Mi treba da pričamo zašto se o tome govori, a ne da li se to desilo", kazao je Vuković ističući da je cela priča, odnosno navodi SNS o krađi listića, "vrlo čudna".

Vuković je rekao da je najvalidnije ono što se desilo na određenom biračkom mestu, na kome je bilo od 20 do 50 posmatraca, koji, kako je kazao, nisu utvrdili da se tako nešto dogodilo.

On smatra da je "pravljenje konture" buduće vlasti udarac za Nikolića, kao i to što su lidera DS Borisa Tadića podržali drugi predsednički kandidati.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je za RTS da bi navodi oko krađe na izborima trebalo da se ispitaju što je pre moguće i da nadležni organi treba da postupaju po zahtevu koji je stigao od SNS.

"Treba razmišljati i o političko-medijskom aspektu, a ne da li se ovo desilo", kazao je Stanković.

On je rekao da predsednički kandidat DS Boris Tadić ima psihološku prednost budući da su ga nakon prvog kruga podržali predsednički kandati drugih stranaka.

Stanković je kazao da zato Nikoliću treba politička motivacija, odnosno nešto čime može da okupi građane i pošalje poruku nezadovoljnima pred drugi krug predsedničkih izbora.

On smatra da bi bilo dobro da se tok kampanje preusmeri na teme koje su od životnog značaja za građane.

Takođe je ukazao da ne očekuje da ime budućeg premijera bude saopšteno pre završetka drugog kruga predsedničkih izbora.

Lider SNS Nikolić saopštio je ranije juče da je DS pokrala izbore 6. maja, tako što su originalni glasački listići zamenjeni drugim glasačkim listićima i pokazao novinarima oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni u kontejner posle izbora.

On je kazao da je ta stranka podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izborne krađe, a od Republičke izborne komisije zatražila da preispita rezultate izbora.

Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović najavio je da će RIK danas zauzeti stav povodom prigovora u kojima SNS traži poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodne izborne krađe.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vuković: CeSID nema saznanja o krađi listića

Izvor: S media, 12.Maj.2012

Predstavnik Centra za slobodne izbore i demokratiju Ðorđe Vuković izjavio je da CeSID nema saznanja o većim izbornim nepravilnostima, odnosno navodnoj krađi glasačkih listića na koju ukazuje Srpska napredna stranka...CESID: Treba utvrditi poreklo pokazanih listića..Cesid: SNS 72 mandata, DS 67..RIK...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.