Čanak: URS za kampanju potrošio 10 miliona evra. – Grubješić: Čanak je očigledno nervozan

Izvor: Politika, 24.Apr.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: URS za kampanju potrošio 10 miliona evra. – Grubješić: Čanak je očigledno nervozan

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Ujedinjeni regioni Srbije razmenili su oštre izjave postavljajući jedni drugima pitanje koliko je ko dosad potrošio za kampanju.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak rekao je da je, po njegovim informacijama, na osnovu analize puštanja predizbornih spotova, URS do danas za emitovanja u elektronskim medijima potrošio 10 miliona evra. „Pokradenim parama URS je kupio medije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uticaj i cenzuru. To je svinjarija kakvu ova zemlja dosad nije videla”, izjavio je Nenad Čanak nakon predizbornog skupa u Subotici, prenosi Tanjug.

On navodi da je to za posledicu imalo da je TV B 92 zabranio funkcionerki LSV-a Aleksandri Jerkov gostovanje u emisiji koja je trebalo da bude posvećena Vojvodini, zato što je to zahtevala „bivša radikalka, a sada član URS-a” Maja Gojković.

Kako tvrdi, B 92 u ovom trenutku „zbog donacija uređuje Mlađan Dinkić, preko svoje desne ruke Maje Gojković, preletača iz SRS-a”.

Čanak navodi da je Republičkoj radiodifuznoj agenciji upućen zahtev da se zabrani najnoviji televizijski spot LSV-a u kojem on svira pesmu „Mlada Vojvođanka”. „Nakon zabrane prva dva spota, snimili smo treći, gde na tamburici sviram antifašističku pesmu ’Mlada Vojvođanka’. Kako sam obavešten, zbog jednog refrena u toj pesmi, u RRA je podneta prijava protiv nas jer ja, kao, pozivam na rat”, rekao je Čanak.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 25. aprila. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

objavljeno: 25.04.2012
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.