Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CP: Smanjiti broj potpisa za manjinske stranke

NOVI SAD -

Crnogorska partija uputila je Ustavnom sudu Srbije zahtev da što pre reši inicijativu za ocenu ustavnosti u vezi sa činjenicom da je i za manjinske liste na izborima potrebno da ih svojim potpisima podrži 10.000 građana.

Ta partija je u saopštenju za javnost podsetila da je za osnivanje stranke nacionalne manjine potrebno prikupiti 1.000 potpisa i ocenila da je nelogično da je onda za prijavu manjinske liste potrebno prikupiti 10.000 potpisa.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oceni Crnogorske partije, na taj se način nacionalne manjine diskriminišu i ograničavaju im se ljudska i manjinska prava.

Crnogorska partija podsetila je da je inicijativu Ustavnom sudu podnela krajem novembra prošle godine, u ime ukupno osam manjih stranaka nacionalnih manjina.

Ta stranka zatražila je da Ustavnog suda da urgentno reši ovaj zahtev, s obzirom da će uskoro biti raspisani izbori u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.