Bugarski: Vlada u Beogradu je politički manje zrela od vojvođanske

Izvor: Blic, 27.Mar.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski: Vlada u Beogradu je politički manje zrela od vojvođanske

Srbija bi prodisala kad se Beograd ne bi pitao za sve, izjavio je funkcioner DS-a i član Pokrajinske vlade Branislav Bugarski.

On je istakao da je Vlada Vojvodine neretko u problemu jer republička vlast ne želi da s njom da sarađuje.

- To je tako jer je vlada u Beogradu politički manje zrela. Vojvođanska vlast se često suočava s činjenicom da u republičkoj vladi postoje ljudi koji ne mogu da vode konstruktivni  dijalog - tvrdi Bugarski.

On kao primere >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za to navodi izgradnju Žeželjevog mosta i tunela kroz Frušku Goru "gde je pokrajinska vlast pokušala da uradi sve kako bi se zadovoljili interesi građana, ali u tome nismo imali saradnju u Beogradu”.

- Za Žeželjev most smo obezbedili novac, zajedno sa gradom Novim Sadom i Evropskom unijom. Prema ugovoru, mi finansiramo gradnju, a Republika, preko Železnica, upravlja pojektom. I onda, potpuno van tog sistema, dođe ministarka Zorana Mihailović i kaže da treba da platimo sedam miliona evra više. Mi se složimo i sa tim, ali zatražimo da nam Vlada da pravni osnov za izdvajanje novca, pošto po zakonu ne možemo tek tako da promenimo namenu novcu. Posle toga dobijemo optužbe da politički sabotiramo izgradnju mosta - objašnjava Bugarski.

O projektu izgradnje tunela kod Iriga, nastavlja on, republička i pokrajinska vlada postigle su dogovor još pre nekoliko godina, ali svaka saradnja prekinuta nakon što je, u rekonstrukciji Vlade, resorno ministarstvo preuzeo potpredsednik SNS-a Igor Mirović.

- Kasnije su razgovori ponovo uspostavljeni, prošle godine je napravljen idejni projekat, ali nakon toga ponovo su usledili izbori, Igora Mirovića više nije bilo u Vladi, a ministarstvo na čijem je čelu bio je ukinuto, odnosno podeljeno na dva dela. Sada ponovo nema nikakve saradnje, a mi jednostavno sami nemamo instrumenata da to sprovedemo u delo - navodi Bugarski.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.