Buduća Vlada Srbije: Malo ministara iz SNS?

Izvor: BKTV News, 16.Apr.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buduća Vlada Srbije: Malo ministara iz SNS?

Izuzetno napetu atmosferu koja vlada u Srpskoj naprednoj stranci zbog sve izvesnijeg scenarija da će iz redova pobednika na izborima u ministarske fotelje sesti svega pet do šest stranačkih funkcionera pokušao je da preseče budući premijer Aleksandar Vučić koji je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora poručio prisutnima da će buduća vlada biti mala i efikasna sa svega 17 članova.

„U >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << maloj vladi neće biti mnogo mesta za ljude iz SNS, ali nam priče izokola kako bi to moglo bolje i drugačije, neće pomoći. Molim vas samo da razmislite da li ima nešto vrednije nego da napravimo rezultat za naše građane i da pomognemo tamo gde možemo. Ponosan sam na vas. Pokazali ste da možete da ostvarite rezultat. Biće sve više pritisaka i muka, ali zajedničkim snagama i silom koju SNS ima, ujedinićemo Srbiju, borićemo se za našu decu i za budućnost, a ne za stranačke izbore“, rekao je Vučić.
Stranački funkcioneri su nezadovoljni zato što smatraju da glasači nisu birali samo Aleksandra Vučića, već su svoje poverenje ukazali Srpskoj naprednoj stanci. I dok se politički analitičari trude da javnosti objasne kako je SNS reformistička stranka desnog centra, mnogi nerealno ambiciozni partijaši nehaju za ideologiju, niti za političku viziju svog lidera. Izgleda da im je jedini predizborni interes bio da se uvale u udobne državne fotelje. Po priznanju jednog od njih, mnogi su tokom kampanje izgarali na terenu, ali ne zbog nestranačkih ljudi, već zbog sebe i stranačkih kolega.
Sada zlonamernici žele da istaknu kako je Aleksandar Vučić pod uticajem stranog faktora ministarska mesta rezervisao za kadrove koji su fakultetske diplome stekli na prestižnim zapadnim univerzitetima, a svoje karijere gradili u prestižnim marketinškim agencijama i svetskim finansijskim institucijama.
Predrag Prokopljević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.