Bruneji priznali Kosovo

Izvor: Blic, 25.Apr.2012, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruneji priznali Kosovo

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je danas da je jugoistočna azijska država Bruneji priznala nezavisnost Kosova.

U saopštenju, kosovsko ministarstvo navodi da je ministar spoljnih poslova Bruneja Muhamed Bolkiah pisanim putem obavestio ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja da je njegova zemlja priznala Kosovo.

"Ministar Hodžaj je danas telefonom razgovarao sa ambasadorom Bruneja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Ujedinjenim nacijama u Njujorku Latifom Tuhom, koji je zvanično potvrdio Hodžaju priznanje od strane Bruneja", navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva.

Bruneji su bili britanski protektorat koji je proglasio nezavisnost 1. januara 1984. godine. Po državnom uređenju je monarhija na čijem je čelu sultan Hašanal Bolkiah. Ima površinu od 5.765 kilometra kvadratna.

Povezane vesti: Na Kosovo stiglo 250 vojnika dodatnih rezervnih snaga NATO Kosovo podržava glasanje dvojnih državljana Drevs: Još 700 vojnika Kfora do petka na Kosovu NATO: Euleks nesposoban za zadatke na Kosovu Srbi i Kfor odblokirali puteve u okolini Zupča

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.