Brnabić s Čaom: Vlada Vijetnama podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima

Izvor: BKTV News, 11.Jul.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić s Čaom: Vlada Vijetnama podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, razgovarala je danas s ambasadorom i specijalnim predstavnikom Vijetnama pri Unesku i kandidatom za poziciju generalnog direktora ove organizacije Pam San Čaom.

On joj je preneo čestitku premijera Vijetnama Ngujena Suana Fukoa povodom postavljanja na premijersku funkciju.

Premijerka Brnabić je istakla da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje uključujući ekonomiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << turizam, kulturnu i prosvetnu razmenu.

Čao je naveo da odnosi dve zemlje imaju dugu tradiciju i da Vlada Vijetnama podržava Srbiju u najvažnijim pitanjima.

Specijalni predstavnik Uneska izvestio je premijerku da se ove godine obeležava 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, što ujedno i predstavlja podstrek za dalje unapređenje saradnje Srbije i Vijetnama.

Premijerka Brnabić zahvalila je specijalnom predstavniku Uneska na podršci i izjavila da će se odazvati pozivu premijera Fukoa da poseti Vijetnam, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.