Brnabić i Aleksandrovič: Velike mogućnosti za povezivanje u oblasti privrede

Izvor: BKTV News, 28.Jul.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Aleksandrovič: Velike mogućnosti za povezivanje u oblasti privrede

Premijerka Brnabić i ukrajinski ambasador Aleksandrovič saglasni da između dve zemlje postoje velike mogućnosti u jačanju privrednih veza.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič potvrdili su u današnjem razgovoru spremnost dve zemlje za unapređivanjem bilateralne saradnje, naročito u oblasti privrede i trgovine.

Na sastanku je ocenjeno da postoje velike mogućnosti u jačanju privrednih veza Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Ukrajine, posebno kada je u pitanju saradnja malih i srednjih preduzeća, a što su potvrdili i održani poslovni forumi u Kijevu i Novom Sadu, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vučić primio akreditive ambasadora Belorusije: Srbija iskren partner za unapređenje bilateralnih odnosa!

Sagovornici su se složili, da je u tom svetlu, veoma važno i potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve države, čija je procedura u toku.

Brnabić je zahvalila ambasadoru za čvrst stav Ukrajine u nepriznavanju Kosova i istakla da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, između ostalih i Ukrajine.

Aleksandrovič je istakao da je zajednički cilj dveju država da pokažu građanima visok nivo evropskih demokratskih standarda, zaštitu njihovih osnovnih prava i sloboda, kako bi se osigurao društveni prosperitet. Ocenio je da postoje pitanja koja su Srbiji i Ukrajini zajednička na putu ka EU i da na tom putu dve države mogu mnogo da nauče jedna od druge, navodi se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.