Briselu važan dogovor

Izvor: S media, 07.Maj.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briselu važan dogovor

Evropska unija ne želi da se meša u izbore u Srbiji. Zvaničnici EU ističu da je na građanima da sami izaberu svoje vođstvo za sledeće četiri godine.

"Nije na EU da komentariše opredeljenje građana Srbije", poručio je u izjavi za „Novosti“ Peter Stano, portparol komesara za proširenje Štefana Filea.

Slično je naglasio i Nikolaj Vamen, ministar evropskih poslova Danske, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zemlje predsedavajuće EU, poručivši da ima poverenje u građane Srbije da će izabrati onog predsednika za kog misle da će ih najbolje voditi u budućnosti.

Ipak, jasno je da je želja Brisela da Beograd nastavi putem kojim je krenuo, reformskim procesom, u okviru evropskih integracija.

Jovanović: Podržaću Tadića u drugom krugu

Radikali iznenađeni lošim rezultatima

SNS organizuje razgledanje imovine demokrata

Vamen je, tako, istakao da evropski put pruža najbolje izglede za mir, stabilnost i razvoj, dok je Stano poručio da se od svih vlada u regionu, bez obzira na to o kojoj zemlji je reč, očekuje da ispuni preuzete obaveze koje proističu iz procesa približavanja EU.

Evropska komisija će početkom jeseni dati svoju novu procenu napretka Srbije ka EU, i do tada se očekuju novi rezultati, da bi se dobilo „zeleno svetlo“ za početak pretprijemnih pregovora. Od Srbije se, u tom smislu, pre svega traži da ostvari dalji napredak u dijalogu s Kosovom.

Za Brisel će biti prihvatljiva bilo koja vlast u Srbiji koja ispuni ove uslove i ostvari dalje korake u ispunjenju evropskog angažmana, mada u evropskoj prestonici ne prikrivaju previše svoju poziciju, ističući da su sa dosadašnjom vladom odlično sarađivali.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.