Izvor: S media, 17.Sep.2012, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc u oktobru u Beogradu

Kako saznaje "Danas", glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dolazi u Beograd najverovatnije u periodu od 8. do 15. oktobra ove godine. Jedna od tema razgovora biće i slučaj "trgovine organima".

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je Srbija u više navrata pokretala pitanje trgovine organima, ali da do sada nije bilo razumevanja, pre svega u međunarodnoj zajednici.

On je rekao da očekuje da su se, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posle izjave zaštićenog svedoka, stekli uslovi za sveobuhvatnu i celovitu istragu o trgovini ljudskim organima, koja će imati svoj pravni epilog.

"Mi ne prejudiciramo ishod, nikoga apsolutno unapred ne okrivljujemo. Sve što tražimo je da se utvrdi puna istina i zadovolji pravda“, naglasio je Ljajić.

Osim o slučaju trgovine organima, može se očekivati da će tema razgovora biti i Mladićevi jataci. Uostalom, Bramerc je to najavio i ranije, odnosno maja ove godine uoči posete Beogradu. On je tada izjavio da je „razočaravajuće“ što u Srbiji „niko nikada nije osuđen za pomaganje“ u skrivanju osobama koje je Haški tribunal optužio za ratne zločine.

Kada je reč o poseti Međunarodnog istražnog tima o navodima trgovine organima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji, očekuje se da uskoro dođe do tog sastanka sa predstavnicima Tužilaštva za ratne zločine, ali datum još nije utvrđen. Navodno, pre dolaska glavnog tužioca specijalnog istražnog tima EU Džona Klinta Vilijamsona, doći će članovi njegovog tima kako bi pripremili taj dolazak.

(Danas/B92)

Foto: Beta, arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.