Boris Tadić: Situacija je lošija nego sinoć

Izvor: BKTV News, 22.Feb.2012, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić: Situacija je lošija nego sinoć

Boris Tadić izjavio da ne može da iskaže optimizam kada je reč o dobijanje EU kandidature, jer je danas 'malo dalje' rešenje za problem KiM nego sinoć.
'Situacija je lošija nego sinoć zbog načina na koji Priština predlaže rešenja', rekao je predsednik Srbije novinarima u Beogradu i ocenio da je prištinski predlog 'van svake realnosti'.
Tadić je ocenio da je vrlo teško dostići status kandidata, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ali da će se on do poslednjeg trenutka truditi oko toga.
'Ne zavisi samo od nas nego od svake države članice EU', rekao je Tadić i poručio da Srbija nikada neće odustati od svojih strateških ciljeva sadržanih u formuli 'i EU i Kosovo'.
Tadić je rekao da je do koraka unazad u razgovorima Beograda i Prištine došlo zbog načina na koji Priština predlaže rešenje za pitanje svog regionalnog predstavljanja, a koje je, kako je istakao, daleko od realnosti.
Tadić je naglasio da je nezamislivo da pitanje proširenja EU danas možda zavisi i od Prištine, koja ne samo da nije članica EU, već nije ni država u klasičnom medjunarodnom političkom smislu.
'Vrlo je teško dostići status kandidata, to je više nego očigledno jer u svakom satu imamo novo iskušenje, ali borimo se ', rekao je Tadić novinarima.
U Briselu je danas sa zakašnjenjem nastavljen dijalog Beograda i Prištine, na koji je delegacija Kosova kasnila. Glavna tema ove runde dijaloga je regionalno predstavljanje Kosova, o kojem dve strane imaju različite stavove. Takođe, današnja runda dijaloga u Briselu ocenjena je kao ključna za dobijanje statusa kandidata za članstvo Srbije u EU.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Kandidatura Srbije

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.