Bez garancija na kredit ugroženo tržište lekovima

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez garancija na kredit ugroženo tržište lekovima

Tržište lekova u Srbiji biće ugroženo ukoliko Skupština ne odobri garancije za kredit od 70 miliona evra za poslovanje "Galenike", saopšteno je u četvrtak na konferenciji za novinare te farmaceutske kompanije.

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izrazio je očekivanje da će skupština odobriti te garancije jer "Galenika" može da snabdeva 50 odsto tržišta lekova zbog čega, kako je kazao, država mora da je podrži."To je jedna od najznačajnih tema u zdravstvu trenutno jer neizglasavanje te bankarske garancije dovodi u pitanje snabdevenost tržišta lekova", rekao je Stanković.On je rekao da je "Galenika" ispunila dogovor postignut sa Vladom Srbije prošle godine, u nekim segmentima i pre roka, i da je proizvela 22 deficitarna leka, među kojima je "trilazid plus" za srčane i "heparin" za bubrežne bolesnike.Vršilac dužnosti generalnog direktora Galenike Živomir Novaković kazao je da je rok za davanje garancija na kredit već kritičan, odnosno trebalo je da bude odobren početkom februara.BEOGRAD, 23. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ili kredit za Galeniku, ili nema lekova

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2012

Tržište lekova u Srbiji biće ugroženo ukoliko Skupština ne odobri garancije za kredit od 70 miliona evra za poslovanje "Galenike", saopšteno je na konferenciji za novinare te farmaceutske kompanije...Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izrazio je očekivanje da će skupština odobriti te...

Nastavak na Vesti-online.com...

SPASITE GALENIKU!

Izvor: Kurir, 24.Feb.2012, 09:22

BEOGRAD - Hitno potreban novac! Zbog velikog duga u kome se našla „Galenika“, naša najveća fabrika lekova, neophodno je da joj Vlada Srbije da garancije za kredit u vrednosti od 70 miliona evra kako bi se vratila u život. Zbog toga je juče Zoran Stanković, ministar zdravlja, obišao postrojenja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.