Baraćeva: Milosavljević odgovorniji od Vukajlovićeve za nabavku vakcina

Izvor: Blic, 20.Sep.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baraćeva: Milosavljević odgovorniji od Vukajlovićeve za nabavku vakcina

Sporna nabavka vakcina, zbog koje je uhapšena bivša direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, nije mogla da se obavi bez znanja ministra zdravlja, a on je kao tadašnji resorni ministar sigurno i odgovorniji od Vukajlović, izjavila je za NIN predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać. Ministar zdravlja je tražio nabavku vakcina od Vlade: Tomica Milosavljević
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Uostalom, tu nabavku je od Vlade Srbije i tražio ministar zdravlja, a ostali članovi Vlade sigurno nisu dovoljno stručni da procene realnu opasnost od ovog gripa", rekla je Baraćeva.

Ona je istakla da hapšenje Vukajlović ima najmanje veze sa borbom protiv korupcije, a više sa predizbornim trenutkom i mogućim obračunom među povezanim licima u korupciji u zdravstvu.

"Tada po pravilu bude žrtvovan neko na nižoj lestvici, poput Vukajlović", tvrdi Baraćeva, napominjući da ne očekuje hapšenja krupnijih igrača, pa ni ministara već samo još ponekoga sa manjom odgovornošću.

Tomica Milosavljević, bivši ministar zdravlja odbacuje ove optužbe i tvrdi da ni na koji način nije učestvovao u tenderskom postupku za nabavku vakcina.

"Kao ministar zdravlja sve sam radio po zakonu, u skladu sa odlukama Vlade i preporukama Svetske zdravstvene organizacije", rekao je Milosavljević za NIN.

Povezane vesti: Malović: Utvrditi šta je Svetlana Vukajlović o vakcinama rekla ministru Milosavljeviću Saslušana Svetlana Vukajlović i direktori osumnjičeni za malverzacije sa vakcinama Uhapšen direktor škole zbog primanja mita Hapšenja zbog vakcina, Galenike i Kolubare Dačić: Istraga o nabavci vakcina traje više od godinu dana

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BARAĆ: TOMICA MILOSAVLJEVIĆ ODGOVORAN ZA VAKCINE

Izvor: Kurir, 20.Sep.2011

Hapšenje Vukajlovićeve ima najmanje veze sa borbom protiv korupcije, a više sa predizbornim trenutkom i mogućim obračunom među povezanim licima u korupciji u zdravstvu, kaže Baraćeva..BEOGRAD - Sporna nabavka vakcina, zbog koje je uhapšena bivša direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno...

Nastavak na Kurir...

KAKO JE TOMICA IZBEGAO HAPŠENJE

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011, 08:22

BEOGRAD - Za dlaku! Tomica Milosavljević, bivši ministar zdravlja, izbegao je lisice zbog afere „svinjski grip“ jer ga je spasao zaključak Vlade Srbije o nabavci vakcina od 2. novembra 2009, tvrdi izvor Kurira blizak istrazi...BEOGRAD - Za dlaku!..Tomica Milosavljević, bivši ministar zdravlja,...

Nastavak na Kurir...

Verica Barać: Hapšenje Vukajlovićeve najmanje ima veze sa borbom protiv korupcije

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Sep.2011

BEOGRAD - "Tu nabavku je od Vlade Srbije i tražio ministar zdravlja, a ostali članovi Vlade sigurno nisu dovoljno stručni da procene realnu opasnost od ovog gripa".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.