Balša Božović poklonio fantomku Siniši Malom

Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balša Božović poklonio fantomku Siniši Malom

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović poklonio je danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom kapu fantomku, kako bi ga "podsetila sa čime se suočavaju građani glavnog grada".

Istovremeno, on je najavio da će se povodom rušenja objekata u Mostarskoj ulici i ispod mosta Gazela, DS obratiti svim domaćim i međunarodnim institucijama, kako bi se otkrili počinioci tog krivičnog dela, a ako to ostane bez odgovora, organizovaće protest. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Ono što je posebno uznemirilo građane Beograda jeste da je 30 osoba sa fantomkama rušilo objekte, a mi do danas nismo čuli ko su oni i ko su njihovi nalogodavci. Gradonačelnik Beograda je po sopstvenom priznanju rekao da ga to ne interesuje i da se lično oseća bezbedno - rekao je Božović na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada.

Prema Božovićevim rečima, gradonačelnik okreće glavu od nasilja, a ono što se "juče desilo nekome, sutra može bilo kome" zbog čega DS neće prestati da pita ko su počinioci, dok se ne pronađu.

- Takvo ponašanje znači da sutra može i neki objekat javne namene da se pruši, neki Dom zdravlja, bolnica, park, nečije dvorište. Ovako nešto Beograd u svojoj modernoj istoriji nikada nije doživeo - rekao je Božović.

On je poručio gradonačelniku Malom da se konsultuje sa svojim stranačkim kolegama ko je organizovao i naručio ovo krivično delo, umesto da prebacuju odgovornost "sa jednog na drugog".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.