Bakir se krije iza Majki

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakir se krije iza "Majki"

Sarajevo nastavilo da provocira Beograd uoči komemoracije 11. jula u Srebrenici. Vulin: Vučić je preživeo pokušaj ubistva, a to, izgleda, ne mogu da mu oproste PROVOKACIJE iz Sarajeva upućene ka Beogradu uoči komemoracije u Potočarima prete da trajno naruše odnose Srbije i Bosne i Hercegovine - potvrđeno je za "Novosti" u našem državnom vrhu. Posle načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, koji je danima ponavljao da državni vrh naše zemlje nije poželjan u Potočarima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u harangu protiv Beograda uključile su se u četvrtak i "Majke Srebrenice". One su poslale i pismo vlastima Srbije: - Svako ko negira genocid u Srebrenici nepoželjan je u Potočarima 11. jula, to je naša odluka i niko nema pravo da se u to meša. Zgrožene smo neprimerenim izjavama pojedinih srpskih političara koje stižu ovih dana na našu adresu. Pokušavale smo vam pružiti ruku, poverovale smo u vaše dobre namere, a Aleksandru Vučiću smo na rever čak stavile i cvet Srebrenice. No, ovih dana na videlo izlazi sva vaša neiskrenost - navodi se u pismu. Srpski ministar Aleksandar Vulin odmah je javno odgovorio da su "Majke Srebrenice" sebi dopustile da postanu deo ružne političke igre koju vode Ćamil Duraković i Bakir Izetbegović. - Najveći greh Aleksandra Vučića je to što je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici, što, izgleda, nikako ne mogu da mu oproste. Vučić je imao hrabrosti da dođe u Srebrenicu, da se pokloni žrtvama drugog naroda, što je hrabrost koju u sebi ne mogu da pronađu ni Duraković ni Izetbegović, ali, nažalost, ni "Majke Srebrenice". Vučić je preživeo pokušaj ubistva u Srebrenici, i to, izgleda, ni "Majke Srebrenice" ne mogu da mu oproste - rekao nam je Vulin.Bakir Izetbegović Istovremeno, sprema se polemika i u srpskom parlamentu o Srebrenici. Osim "rezolucije o genocidu u Srebrenici" koju su predložili LDP, LSV, SDA i Zelena stranka, a koja je osuđena na propast, svoj predlog u četvrtak je predao i Marijan Rističević iz Narodne seljačke stranke, koja je deo vladajuće koalicije: - U Srebrenici nije bio genocid. Predložio sam rezoluciju o osudi svih zločina, prema svim narodima, u Srebrenici i oko nje od 1992. do 1995. godine. Srbi jesu počinili zločin u Srebrenici, a njemu su prethodili pravi genocidi nad našim narodom u okolini tog grada - rekao nam je Rističević. NIKOLIĆ, IPAK, PUTUJE U SARAJEVO BEZ obzira na "otrovne strelice" koje poslednjih dana stižu iz Sarajeva i Srebrenice, predsednik Nikolić, zasad, nije odustao od posete prestonici BiH planirane za septembar - saznaju "Novosti". Prema našim saznanjima, to ne znači da odluka ne može da se promeni ukoliko politički predstavnici Bošnjaka nastave s neprijateljskom retorikom prema Srbiji i njenom državnom vrhu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Iza Durakovićeve izjave da je državni vrh Srbije nepoželjan u Potočarima stoji vrh SDA"

Izvor: Blic, 01.Jul.2016

Iza izjave načelnika opštine Srebrenice Ćamila Durakovića da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima stoji neko iz vrha SDA, smatra direktor novosadskog Centra za regionalizam Aleksandar Popov...On kaže da je Durakovićeva izjava nepotrebna jer državni vrh Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.