Bajatović: Nova vlada ne treba da bude velika

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Nova vlada ne treba da bude velika

"Nova Vlada Srbije ne treba da bude velika i trebalo bi da usvoji nove mere za razvoj industrije", izjavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović se zalaže da premijer u novoj vladi mora biti "jaka politička ličnost", dok bi preostali deo novog sastava vlade činili stručni i vredni ljudi.

Čelnik "Srbijagasa" je rekao, na Kopaonik biznis forumu, da ne podržava predloženi koncept Razvojne banke, već da bi ona trebalo da ima znatno veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kapital koji bi se plasirao u dobro osmišljene projekte.

Bajatović se založio i za korporativizaciju javnih preduzeća, kao i dogovor sa bankama koje bi 30 odsto sredstava trebalo da plasiraju u privredu, kao dugoročna razvojna sredstva.

Prema rečima Bajatovića, "Srbijagas" se ponašao kao fond i uspešno je restrukturirao preuzete kompanije, koje sada mogu dobro da se prodaju.

Sve kupovine "Srbijagasa" bile su pozitivne i dale su rezultate, kazao je Bajatović, navodeći kao primer firmu Agroživ i pančevačku Azotaru.

U tim preduzećima su posle procesa restrukturiranja očuvana radna mesta, ukazao je on.

Bajatović smatra da Srbija mora da udje proceš reindustrilazicajije ako želi da postane zdrvo drustvo i poveća bruto domaći prizvod. On je ponovio da su naijsplativije investicije u poljoprivredu, energetiku, usluge i infrastrukturu.

Povezane vesti: SAD odbacile predlog Gadafijevog sina da se raspišu izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajatović: Premijer da bude jaka politička ličnost

Izvor: Politika, 07.Mar.2012

KOPAONIK – Generalni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović ocenio je da nova Vlada Srbije ne treba da bude velika i da bi trebalo da usvoji nove mere za razvoj industrije...Bajatović se zalaže da premijer u novoj vladi mora biti „jaka politička ličnost”, dok bi preostali deo novog sastava...

Nastavak na Politika...

Ekonomski saveti političara

Izvor: RTS, 08.Mar.2012, 09:13

Buduća vlada moraće da ima jakog premijera, slažu se Božidar Đelić i Verica Kalanović. Dilema o tome da li da se zadužimo ili da povećamo PDV je lažna, poručuje funkcionerka naprednjaka Jorgovanka Tabaković. Za buduću vladu ekonomija će biti u zapećku, smatra Nenad Popović iz DSS-a. ..Bivši...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.