BUNA U SANDŽAKU: IMAMI USTALI PROTIV ZUKORLIĆA

Izvor: Kurir, 12.Mar.2012, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUNA U SANDŽAKU: IMAMI USTALI PROTIV ZUKORLIĆA

Sandžačke hodže optužile svog poglavara, sandžačkog muftiju, za nepotizam, bogaćenje i samovoljno trošenje para

BEOGRAD - Prekipelo im.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka dobio je pismo koje je poslala grupa imama Islamske zajednice u Srbiji, a u kojem oni iznose teške optužbe na račun sopstvenog poglavara, muftije Muamera Zukorlića.

Imami, koji su želeli da se njihova imena ne objavljuju, kažu da je „Islamska zajednica koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predvodi Zukorlić postala porodična, interesna zajednica, ortačko društvo s neograničenom neodgovornošću, čiji je cilj bahato prisvajanje vakufske imovine i pljačkanje sandžačke dijaspore zarad ličnog bogaćenja“.

- Od 2009. godine IZ u Srbiji funkcioniše kao privatna kompanija na čelu s generalnim direktorom Muamerom Zukolićem, menadžerom Muhamedom Zukorlićem (brat), finansijskim direktorom Elmom Zukorlić (jedna od supruga), političkim direktorom Emirom Elfićem (šurak), i predsednikom mladih Usamom Zukorlićem (sin) - navode imami u svom pismu, u kojem prilažu i spisak od 43 imena koja su rodbinski povezana sa Zukorlićem, a nalaze se u rukovodstvu Zajednice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.