BORBA ZA PREŽIVLJAVANJE U NEMANJINOJ Ministri se u foto-finišu dodvoravaju Aleksandru Vučiću

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORBA ZA PREŽIVLJAVANJE U NEMANJINOJ Ministri se u foto-finišu dodvoravaju Aleksandru Vučiću

Vreme za formiranje vlade ističe, a ministri se u zaustavnom vremenu utrkuju ko će se pohvalnijim izjavama o Vučiću plasirati u Nemanjinu 11.

Aleksandar Vučić trebalo bi svakog dana da saopšti hoće li uspeti da formira vladu kakvu želi ili će predložiti nekog drugog da to uradi. Za to vreme, aktuelni ministri u foto-finišu pokušavaju što lepše da se izraze o mandataru, kako ih slučajno ne bi izgubio iz vida.

Poslednji je briljirao ministar kulture Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tasovac, kome u saopštenju u kojem je govorio o medijskim konkursima nije promaklo da pomene Vučića.

- Srpska medijska čaršija već decenijama je spremna da menja sve i svakoga izuzev sebe same. Lako je od komarca napraviti slona, a još lakše je sve vreme vikati „vuk!” - ili, od milošte: „vučić!” - naveo je Tasovac.

Ministar energetike Aleksandar Antić (SPS), koji će prema saznanjima “Blic” biti i u novoj vladi ukoliko je Vučić bude formirao, pojavio se na izložbi “Necenzurisane laži” koju je organizovala SNS i tako zabetonirao svoju poziciju.

Zorana Mihajlović, koja će takođe zadržati resor, pre samo tri dana je izjavila da “samo tim na čijem će čelu biti Aleksandar Vučić može da uvede evropske standarde u Srbiji”. Ni Bratislav Gašić ne odustaje od povratka u Ministarstvo odbrane, mada prema našim saznanjima za to nema šanse.

Ivica Dačić je oprezan. Ne odgovaraju mu medijski napisi da socijaliste forsira Rusija, pa apeluje da se o tome ne piše jer “ne znate vi Vučića, ne voli da trpi da ga neko pritiska”.

Srđan Verbić, Velimir Ilić i Snežana Bošković Bogosavljević, čini se, pomirili su se sa sudbinom. Željko Sertić ostaje u vladi, ali menja fotelju. Vučić će odlučiti hoće li preuzeti neko drugo ministarstvo ili javno preduzeće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.