Vučić u neformalnom ćaskanju sa novinarima poslao šaljivu poruku o Kolindi (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jun.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u neformalnom ćaskanju sa novinarima poslao šaljivu poruku o Kolindi (FOTO) (VIDEO)

Danas u 18.30 sati u Palati Srbija počinje inauguracija novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prvi je u Beograd stigao u sredu uveče prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

U Beograd i danas nastavljaju da stižu zvanice iz sveta na svečanost povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U četvrtak, do 22 časa, dočekane su 24 delegacije, preneo je RTS.

Svi oni, ali i oko 5.000 ostalih zvanica >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << večeras će u Palati "Srbija" moći da vide istoriju, sadašnjost i budućnost Srbije.

16.22 - VUČIĆ OD KITAROVIĆ DOBIO BOMBONJERU I ČOKOLADICE IZ HRVATSKE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je od predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na poklon dobio bombonjere i čokolade proizvedene u toj zemlji.

- Sa oduševljenjem sam (poklon) prihvatio - rekao je Vučić novinarima u vili Mir nakon sastanka sa predsednicom Hrvatske koja je došla na svečani prijem povodom njegove inauguracije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

15.27 - SASTANAK SA ČLANOVIMA PREDSEDNIŠTVA BiH - Predsednik Srbije Aleksanar Vučić sastao se danas u Vili Mir sa članovima Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, dok će hrvatski član kolektivnog predsednika BiH doći na svečanost povodom inauguracije.

Ivanić i Izetbegović su mu tom prilikom čestitali na izboru za predsednika Srbije.

Vučić je kratko dodao da će treći član Predsedništva Dragan Čović, koji ne prisustvuje sastanku, doći večeras na inauguraciju u Palatu Srbija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

15.05 - BROJNI ZVANIČNICI PODVUKLI PRIJATELJSTVO SA SRBIJOM

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

15.02 - SUTRA NASTAVAK BILATERALNIH SASTANAKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće bilateralne sastanke sa predstavnicima brojnih država i organizacija i sutra, u subotu, 24. juna.

Vučić će se prvo sastati specijalnim izaslanikom Vlade SR Nemačke i bivšim kancelarom te zemlje Gerhardom Šrederom, zatim sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom, kao i sa predsednikom Makedonije Ðorđom Ivanovim.

Nakon toga Vučić će, na odvojenim sastancima, razgovarati i sa generalnim sekretarom Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Jurijem Hačutarovim, predsednikom Poslaničkog doma Kraljevine Maroko Habibom el Malkijem, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojtom Brajanom Jiem.

14.46 - KOLINDA NA SASTANKU SA VUČIĆEM RAZGOVARALA O TOMI

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

14.21 - HAN DOPUTOVAO U BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović dočekala je danas na aerodromu “Nikola Tesla” evropskog komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana i podsekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Mareka Magierovskog.

Pored ministarke Joksimović, Hana je dočekao i vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt.



14.11 - SASTANAK SA MINISTARKOM ODBRANE ITALIJE - Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se sa italijanskom ministarkom odbrane Robertom Pinoti.

14.08 - VUČIĆ RAZGOVARAO SA SAVETNIKOM PREDSEDNIKA PALESTINE - Predsednik Srbije je u razgovoru sa savetnikom predsednika Palestine za međunarodna pitanja Rauhijem Fatuhom izrazio interes za jačanje političkog dijaloga, kao i za unapređenje ekonomske saradnje koja je trenutno, kako je ocenjeno, zanemarljiva, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako se navodi, predsednik Vučić zahvalio je na palestinskom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i poštovanju međunarodno priznatih granica Srbije.

On je izrazio opredeljenje da se nastavi saradnja Srbije i Palestine na planu multilateralne diplomatije - u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

Palestinski zvaničnik zahvalio je na odnosu Srbije prema Palestini.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

13.39 - VUČIĆ SA ZAMENICOM GENERALNOG SEKRETARA NATO - Vučić se sastao danas u Vili Mir i sa zamenicom generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemilar, koja je predsedniku Srbije pri susretu čestitala izbor za predsednika Srbije.

13.24 - STIGAO PREDSEDNIK SKUPŠTINE SLOVAČKE - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović dočekala je danas na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Narodne skupštine Slovačke Andreja Danka.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

13.06 - KOLINDA STIGLA U BEOGRAD



12.53 - JOKSIMOVIĆ DOČEKALA FRANCUSKOG SENATORA -  Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović dočekala je danas na aerodromu “Nikola Tesla” senatora u parlamentu Francuske i izaslanika Ministarstva spoljnih poslova za ekonomsku saradnju sa zemljama zapadnog Balkana Alena Rišara i ministra spoljnih poslova Jermenije Eduarda Nalbandijana. Francuskog senatora, pored ministarke Joksimović dočekala je i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro.

12.46 - SITUACIJA NA NOVOBEOGRADSKIM ULICAMA UOČI INAUGURACIJE

Pogledajte video:



12.37 - RAZGOVORI SA ENDRUOM LESLIJEM - Vučić se u okviru svojih današnjih bilateralnih susreta sastao i sa parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD.

12.35 - VUČIĆ U PAUZI OBIŠAO NOVINARE I NAŠALIO SE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji od jutros u Vili Mir razgovara sa zvaničnicima država i vlada, koji su u Beograd doputovali da bi prisustvovali svečanosti povodom njegove inauguracije, našao je vremena da obiđe veliki broj novinara koji prate ove bilateralne susrete pa i da se našali.

Predsednik je, naime, u kraćoj pauzi između dva bilateralna susreta obišao novinarsku sobu da bi se uverio da je sve u redu i da predstavnici medija imaju sve što im je potrebno. On se pritom našalio primetivši uz osmeh da "niko od medija ne čeka Belorusa, već da svi čekaju Kolindu".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

12.20 - SASTANAK VUČIĆA I MINISTRA U VLADI BELORUSIJE - Vučić razgovara sa beloruskim ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Vladimirom Koltovičem.

***

Delegacije i dalje pristižu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića, a veliki broj zvaničnika koji će doći u Beograd pokazuju da se Srbiji ukazuje veliko poštovanje, ocenio je generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković.

- Gradanima Srbije, Republici Srbiji ukazuje se jedno veliko poštovanje. To poštovanje ničim drugim nije zasluženo, nego politikom Aleksandra Vučića i on je glavni uzrok tog poštovanja - kaže Selaković.

Bivši diplomata Zoran Milivojević rekao je  da prisustvo velikog broja državnika iz regiona i sveta na inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja pokazatelj toga šta ti državnici misle o Srbiji i politici koju naša zemlja vodi.

On smatra da je inauguracija najveći skup u novijoj istoriji, kada je reč o Srbiji kao nezavisnoj državi, da je to svojevrstan samit balkanskih država, te pokazatelj nove pozicije Srbije u svetu.

***

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

11.13 - VUČIĆ SA PREMIJEROM GABONA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsednikom Vlade Republike Gabon Emanuelom Isozeom Ngondeom. To je četvrti u nizu bilateralnih sastnaka koji predsednik Srbije danas ima sa brojnim predstavnicima iz inostranstva koji će prisustvovati svečanosti povodom Vučićeve inauguracije.

Vučić je danas predložio premijeru Gabona Emanuelu Isoze-Ngondeu formiranje radne grupe za saradnju koja bi razmatrala konkretne zajedničke projekte.



10.09 - VUČIĆ SA PAHOROM - Niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država ili organizacija, koji prisustvuju današnjoj svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije, Aleksandar Vučić nastavio je razgovorom sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom. Vučić sa gostima razgovara u vili Mir.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

10.05 - DAČIĆ DOČEKAO DŽANELIDZEA - Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je jutros ministra inostranih poslova Gruzije Mihaila Džanelidzea. Ministar Dačić poželeo je dobrodošlicu šefu gruzijske diplomatije i zahvalio na dolasku na svečanu ceremoniju inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

09.30 - VUČIĆ SA POTPREDSEDNIKOM KOMITETA SNK - U Vili Mir, Vučić razgovara sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Ðijem Bingsjuenom.

Foto: mod.gov.rs

09.15 - MINISTAR ODBRANE DOČEKAO KAZAHSTANSKU DELEGACIJU - Ministar odbrane Zoran Ðorđević dočekao je ministra odbrambene i aerokosmičke industrije Republike Kazahstan Atamkulova Beibuta Bakiroviča, na aerodromu "Nikola Tesla".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

09.00 - VUČIĆ SA ROGOZINOM - Predsednik Srbije podvukao je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dimitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i neuvođenje sankcija. On je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio Rogozina da prenese pozdrave i čestitke.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Ruske Federacije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit - istakao je Vučić.

IZMENE U SAOBRAĆAJU: Tokom današnje svečane ceremonije povodom inauguracije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, na pojedinim saobraćajnicama u neposrednoj blizini "Palate Srbija" u Novom Beogradu doći će do preusmeravanja i zatvaranja saobraćaja, saopštio je MUP. O detaljnim izmenama saznajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.