Astronomski kamp na Fruškoj gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronomski kamp na Fruškoj gori

Od 20. do 23. jula, na Letenki, Fruška gora, uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada, održava se 17. Astronomski kamp pod nazivom "Letenka 2017".

Kamp organizuju novosadska astronomska društva "Novi Sad", "Lira" i "Kosmos".

Za ovogodišnji kamp pripremljen je bogat i zanimljiv program u vidi više prezentacija, demonstracija, predavanja, kviza, tribina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i osmatračkog takmičenja. Među predavačima nalaze se profesori sa niškog i novosadskog univerziteta, publicisti i iskusni astronomi, astrofotografi itd.

Do sada su učešće najavili ljubitelji astronomije iz Srbije, ali i iz Slovačke, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a očekuju se i gosti iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije itd.

Kako za kamp postoji interesovanje i najmlađih astronoma pripremljen je i program za predškolsku i školsku decu.

Za učešće na kampu nije neophodno posebno poznavanje astronomije, niti posedovanje astronomske opreme. Svi gosti kampa, ukoliko bude vedro, moći će da posmatraju nebeske objekte kroz teleskope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.