Amerikanac vodi kampanju Tadiću, Izraelac Nikoliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac vodi kampanju Tadiću, Izraelac Nikoliću

BEOGRAD -

Čovek koji je obezbedio pobedu Obami radi kampanju Tadiću, a Nikoliću pomaže nekadašnji Tadićev savetnik. Dačić i Dinkić veruju domaćim, a SRS, LDP i DSS rade sami, pišu Novosti.

Strateški smer demokrata osmišljavaće i Amerikanci, naprednjacima savetima pomaže Izraelac, dok se Ivica Dačić i Mlađan Dinkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isključivo oslanjaju na domaće marketinške snage. Liberali Čedomira Jovanovića, radikali i Koštuničin DSS kampanju rade sami, navodi list.

Osim tima operativaca, kojima rukovodi Marko Đurišić, DS će u ovoj kampanji biti jači i za savete američkog konsultanta Edvarda Goldberga, koji je svojim sugestijama doprineo da Barak Obama pobedi na izborima 2008. godine.

Koštuničin DSS neće angažovati ni domaće ni strane agencije. Šef njihovog izbornog štaba Milovan Milošević rekao je listu da će kampanju voditi lider stranke, a da će lokalni odbori imati akcije "od vrata do vrata".

SNS se opredelio za političkog taktičara Eisina Asafa, koji je ranije radio čak i jednu kampanju za Tadića. Ovaj mladi Izraelac, koji godinama živi u Londonu, dugo sarađuje sa SNS i značajno je doprineo tome da se poboljša imidž stranke u javnosti.

"Eisin je moj prijatelj skoro deceniju. Zahvaljujući njegovim sugestijama, Bogdanovićevu prednost na izborima za gradonačelnika Beograda 2004. godine sveo sam sa 16 na svega 0,5 odsto. Pomagao mi je tada, pomaže nam sada i uvek će nam pomagati", rekao je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Socijalisti i njihovi partneri iz PUPS i JS najverovatnije će u trku za mandate ući po taktovima agencije "Vočaut", sa kojom godinama sarađuju. Ova kuća sve poteze osmišljava sa izbornim štabom na čijem čelu je Branko Ružić. Na pomoć stranaca i ne pomišljaju.

"Šta će mi strani savetnici za kampanju? Ako sam ne znam da vodim politiku, teško i meni i ovom narodu. Kako će neko sutra da vodi državu, ako mu iz belog sveta sufliraju šta treba da kaže nekom seljaku u Medveđi", rekao je lider SPS Ivica Dačić.

Kampanju URS vodi tim koji je miks stranačkih funkcionera i konsultanata iz domaćih agencija "Fokus", "Vajb" i "Stratkom". Oni zajednički donose odluke.

Dejan Mirović iz SRS je rekao da se oni oslanjaju isključivo na svoje ljude i da im ne treba ničija kreativna pomoć. I u LDP kažu da su samo oni kreatori svoje kampanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Amerikanac vodi kampanju Tadiću, Izraelac Nikoliću

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2012

Čovek koji je obezbedio pobedu Obami radi kampanju Tadiću, a Nikoliću pomaže nekadašnji Tadićev savetnik. Dačić i Dinkić veruju domaćim, a SRS, LDP i DSS rade sami.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.