Američki list: Bajden se sastaje sa trgovcem organima

Izvor: Kurir, 03.Apr.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki list: Bajden se sastaje sa trgovcem organima

A zamislite da i predsednik Obama navrati tokom njihovog sastanka", piše konzervativni list Vašington Fri Bikon koji kritikuje dolazak Tačija u SAD

VAŠINGTON - Američki konzervativni list Vašington Fri Bikon kritikovao je danas potpredsednika SAD Džoa Bajdena, zbog odluke da se sastane sa samozvanim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, ističući da i FBI ima podatke o učešću Tačija u trgovini ljudskim organima i organizovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kriminalu.

List navodi da će Bajden u Beloj kući primiti čoveka koji je pod istragom zbog trgovine organima, a dovodi se u vezu i sa organizovanjem kriminalnih grupa koje su tokom rata na Kosovu švercovale drogu i oružje.

"Ovo je upečatljivo čak i za Džoa Bajdena. A zamislite da i predsednik (Barak Obama) navrati tokom njihovog sastanka" , kaže za list neimenovani zvaničnik Republikanske partije.

List podseća da je britanski "Gardijan" još 2010. godine pisao da je Tači označen kao šef mreže koja se pred početak rata na Kosovu bavila reketiranjem, kao i da je kontrolisao trgovinu heroinom. Ljudi iz njegovog bliskog okruženja su optuženi za otmice većeg broja Srba, koji su kasnije prebacivani preko granice sa Albanijom, radi uzimanja organa koji su prodavani na crnom tržištu , navodi vašingtonski list.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Bajden kritikovan zbog najavljenog susreta sa Tačijem

Izvor: S media, 03.Apr.2012

Američki konzervativni list "Vašington Fri Bikon" kritikovao je danas potpredsednika SAD Džoa Bajdena, zbog odluke da se sastane sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, ističući da i FBI ima podatke o učešću Tačija u trgovini ljudskim organima i organizovanom kriminalu...Tači u utorak kod...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.