Almagro: Saradnja sa Srbijom

Izvor: Akter, 01.Avg.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Almagro: Saradnja sa Srbijom

Vaša zemlja nosi Titovo nasleđe, a to je važna referenca za većinu naših članica, izjavio je danas generalni sekretar Organizacije američkih država (OAD) Luis Almagro posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, koji je istakao da veliki broj članica te organizacije nisu priznale nezavisnost Kosova.

Almagro je istakao da su odnosi Srbije i OAD napredovali u proteklih par godina, ali se želi dalje jačanje saradnje.

On je rekao da ta organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << razmatra stipendiranje svojih studenata koji bi nastavili školovanje u Srbiji, a organizacija koju predstavlja deli sa Srbijom iste prinicipe

poštovanja teritorijalnog integriteta.

Dačić je zahvalio Alamagru za uravnoteženi princip Organizacije kada je reč o Kosovu, a kao predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju je rekao da

se razmišlja i o potpisivanju Memoranduma o saradnji dve organizacije.

Organizaciju američkih država čine 34 države Severne i Latinske Amerike i Kariba.

Almagro u Srbiji boravi kao gost predavač Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) na seminaru o međunarodnim odnosima.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.