Izvor: S media, 11.Maj.2012, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aligrudić: RIK nas opstruiše nakon otkrivanja nepravilnosti

Demokratska stranka Srbije (D S S) otkrila je tokom redovne kontrole izbornog materijala da u Kučevu na biračkom mestu 13 nedostaje vreća glasova, izjavio je večeras funkcioner te stranke Miloš Aligrudić i dodao da je tog momenta počela opstrukcija njihovog rada.

Aligrudić je novinarima u Beogradu rekao da to što je otkriveno da nedostaje vreća glasova sa biračkog mesta 13 u Kučevu ne mora da znači ništa, ali da je indikativno što je od tog momenta članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << D S S-a onemogućen rad.

"Kada su shvatili da smo otkrili nedostatak vreće u Kučevu, kreće apsolutna opstrukcija našeg uvida... tog trenutka prestaje svaka saradnja s nama, članovi RIK-a su se razbežali ...", kazao je Aligrudić.

"Otkrili smo niz nepravilnosti, neću pričati da li one mogu ili ne mogu uticati na izborni rezultat. Vršeći tu kontrolu kada smo došli do Kučeva, utvrdili smo da nedostaje vreća sa glasačkim listićima, pri čemu postoji izveštaj i rezultat za to biračko mesto", kazao je Aligrudić.


SNS vs DS: Da li je bilo izborne krađe? (IZ ČASA U ČAS)

Šutanovac: Nikoliću, ne znaš da sabiraš, idi čuvaj unučiće (VIDEO)

Nikolić: Neću dozvoliti da se formira vlada

Prema njegovim rečima, opstrukcija se očitava u tome što im se ne dozvoljava da dobiju belešku sa vršenja uvida da vreća nedostaje, ne dozvoljava im se da traže inventar biračkog materijala, da bi na osnovu toga utvrdili da li ima još takvih slučajeva.

Aligrudić je rekao da je zato D S S uputlila zahtev RIK-u da razmotri njihove prigovore i dodao da će njihovi članovi sutra ta pitanja postavljati komisiji.

"Nije to nikakva optužba za izbornu kradju, moguće da je i bilo, to se i sumnja, ali ponašanje RIK-a i potpuna opsturkcija kada nabasate na indikativan slučaj govori više od svega" , kazao je Aligrudić idodao da je u Leskovcu na izborima na jednom mestu na svih 187 listića bio zaokružen predsednički kandidat DS Boris Tadić.

(Beta, Foto. Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.