Albanija za uključenje Kosova u BSEC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija za uključenje Kosova u BSEC

BEOGRAD -

Zamenik ministra spoljnih poslova Albanije Selim Belortaja založio se danas u Beogradu, na 26. sastanku Saveta ministara spoljnih poslova država članica Organizacije crnomorske ekonomske saradnje (BSEC), za uključenje Kosova u ovu organizaciju.

On je rekao da "se situacija u regionu, posebno uspeh u dijalogu Beograda i Prištine, moraju uzeti u obzir u agendi BSEC".

Prema njegovim rečima, Albanija je tokom predsedavanja regionalnim inicijativama uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatrala bitnim uključenost i učešće celog regiona, a to će zastupati i tokom predstojećeg predsedavanja CEFTA.

Belortaja je kazao da njegova zemlja namerava da zadrži aktivnu ulogu koju je imala u BSEC i da se posebno zalaže za jačanje odnosa te organizacije sa EU.

On je ocenio da je Srbija, kao predsedavajuća, ostvarila većinu prioriteta i da sa zadovoljstvom konstatuje da preostali prioriteti imaju izgleda da uspeju.

Belortaja je pozvao zemlje članice da rade posebno na jačanju tržišta, jer u vremenima krize nema boljeg izbora od saradnje u privredi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.