Albanci pucali na Srbe na Kosmetu

Izvor: Kurir, 13.Apr.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci pucali na Srbe na Kosmetu

U opštini Leposavić zbog barikada od šljunka prekinut saobraćaj na lokalnom putu

KOSOVSKA MITROVICA - U blizini Malog Zvečana na severu Kosova oko podneva iz vozila u pokretu u kojem su se nalazili Albanci pucano je na Srbe, a KIM radiju je iz Kosovske policijske službe saopšteno da je bilo pucnjave i da se "još ne zna ko je na koga pucao".

Portparol Kosovske policije za region Mitrovice Besim Hoti izajavio je KIM radiju da je policija obavila uviđaj i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na licu mesta pronađena čaura.

"Pucnjava se dogodila, ali nije identifikovan pravac odakle su došli pucnji. Bitno je da nema povređenih niti oštećenja", rekao je Hoti."Policija je tokom uviđaja pronašla jednu čauru na putu između sela Vitomiriće - Mali Zvečan, ali nemamo informaciju ko je na koga pucao. Prijavljeno je da su se čuli pucnji, a ko je to učinio još uvek ne znamo", rekao je Hoti.

Tanjug javlja da je u opštini Leposavić zbog barikada od šljunka prekinut saobraćaj na lokalnom putu. Portparol kosovske policije Besim Hoti da su Albanci iz tri sela Košutovo, Bistrica i Ceranje u opštini Leposavićna severu Kosova ostali odsečeni od glavnog magistralnog puta Leposavić- Kosovska Mitrovica jer je tokom noći na toj deonici postavljena barikada od šljunka.

Autobus koji svakodnevno prevozi putnike iz tih mesta na posao i đake u školu u južni deo Mitrovice nije jutros mogao da nastavi put ka selima zbog blokade, tako da su meštani pešice morali da predju deo puta.

Sinoć su u Peći napadnuta dva mladića Žarko Bošković iz Crne Gore i Emil Lečina iz sela Vitomirica kod Peći.

Emil Lečina iz kosovskog sela Vitomirica, koji je teško pretučen u Peći biće prebačen iz prištinske bolnice u Beograd jer mu se stanje pogoršalo, rekao je njegov brat Emin.

Kosovska policija za sada nije utvrdila motive napada ni uhapsila osumnjičene za napad na Lečinu koji se u Peć dovezao automobilom sa novosadskim tablicama kako bi obišao rodbinu.

Portparol Kosovske policije u Peći Dževat Ibra rekao je za agenciju Beta da su Lečini, pošto je parkirao automobil, prišla dva čoveka, zatražila mu da otvori prozor, a zatim ga udarili u oko.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.