Agencija traži podatke od SNS o poseti Djulijanija

Izvor: Blic, 23.Apr.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija traži podatke od SNS o poseti Djulijanija

Beograd - Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od Srpske napredne stranke (SNS) da u roku od tri dana dostavi izveštaj i kopije dokumenata o finansiraju dolaska bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija u Beograd, saopšteno je danas.

U saopštenju Agencije se podseća da je Đulijani rekao da je u Beogradu privatno i da nikada nije bilo reči o tome da mu se plati dolazak, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je dolazak dogovoren preko privatne kompanije, zbog čega nije jasno da li je reč o donaciji SNS u vidu usluge, novčanog priloga ili je reč o aranžmanu koji ne može da se podvede pod odredbe Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Agencija je dodala da ima pravo da od svih nadležnih institucija i organizacija zatraži da dostave podatke o aranžmanu (avio karte, troškove hotela i slično) i tako utvrdi ima li mesta za dalje postupanje u tom slučaju.

"Agencija podseća sve političke subjekte koji učestvuju na predstojećim izborima da prati i proverava njihove aktivnosti i da će, ako se za tim ukaže potreba, bez izuzetka reagovati na postupanja svih političkih subjekata", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.