ALDE odbio Pokret 5 zvezdica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALDE odbio Pokret 5 zvezdica

Alijansa liberala i demokrata za Evropu (ALDE) u Evropskom parlamentu odbila je zahtev italijanske stranke Pokret 5 zvezdica (M5s) joj se pridruži, javljaju danas agencije.

Lider ALDE-a Gi Ferhofštat  rekao je da "ne postoji dovoljno zajedničkih stavova da bi se dalje razmatralo pridruživanje Pokreta 5 zvezdica".

Na dvodnevnom stranačkom glasanju putem interneta, 78.5 odsto članova Pokreta 5 zvezdica izjasnilo se za napuštanje evroskeptične grupe Evropa za slobodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i neposrednu demokratiju (EFDD) i pridruživanje ALDE-u.

Iznenađenje koje je prostrujalo Evropom zbog eventualnog priduživanja i posledične promene snaga u Evropskom parlamentu trajalo je kratko, jer je većina članova ALDE-a na današnjem sastanku odlučila da ne želi da ima nikakve veze sa M5s.

Ferhofštat, kandidat za predsednika Evropskog parlamenta na izborima sledeće nedelje, rekao je da "ostaju fundamentalne razlike o ključnim evropskim pitanjima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.