10 razloga zbog kojih se niste obogatili

Izvor: Kurir, 05.Okt.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 razloga zbog kojih se niste obogatili

Napoleon Hil je još davne 1937 godine objavio knjigu Misli i obogati se. Saveti iz ove knjige su apsolutno primenjivi i danas, u modernom, korporacijskom dobu.

Napoleon Hil je čovek koji je davnih, tridesetih godina prošlog veka proučavao 500 milionera koji su zaradili svoje bogatstvo sa "svojih 10 prstiju", a ne preko nasledstva.

Onda je objavio knjigu "Misli i obogati se" (Think and Grow Rich) koja je u sebi sadržala 30 glavnih neuspeha zbog kojih obične osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nisu došle do svog prvog miliona.

Interesantno je da je ta knjiga zapravo - svevremena.   Foto: AP, Evro, ilustracija Zato vam donosimo 10 (po našem mišljenju) najvažnijih razloga na koje morate da se fokusirate kako biste promenili svoj život.

1. Nemate strogo određenu svrhu

Osoba koja nema tačno određen cilj prema kom stremi, neće ni uspeti, napisao je Hil. Ako želite da izgradite bogatstvo, počnite da vizualizujete krajnji cilj s određenom brojkom, a zatim formirajte finansijski plan.

2. Fali vam ambicija

Morate da želite da budete iznad mediokriteta, kako biste dospeli među one koji imaju novac. Bogatstvo ne dolazi samo od sebe, nego morate da radite kako biste išli u njegovom smeru, uz mnogo strpljenja i upornosti. Investirajte i gledajte kako rastu kamate.

3. Ne koristite dovoljno svoje obrazovanje

Znanje je moć, ali, samo ako znate kako da ga primenite. Ono vam neće biti od pomoći niti vas obogatiti ako nije organizovano i primenjeno u životu, rekao je Hil. Stalno učite nove stvari i "izazivajte" svoj mozak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.