Vozači u Britaniji na testu će polagati i poznavanje GPS-a

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači u Britaniji na testu će polagati i poznavanje GPS-a

Da bi položili vozački ispit, kandidati u Velikoj Britaniji moraće da nauče da koriste GPS navigacioni uređaj u automobilu.

Ovo je jedna od nekoliko izmena koje će od decembra sačekati buduće vozače u toj zemlji na putu do dozvole.

"Da bi test vožnje kao deo procesa polaganja vozačkog ispita ostao relevantan u 21. veku, bilo je neophodno osavremeniti ga i uvesti poznavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << satelitske navigacije", objašnjavaju u britanskom Ministarstvu saobraćaja, a prenosi BBC.

Pored ove izmene, kandidati će tokom polaganja testa vožnje morati samostalno da voze 20 minuta umesto dosadašnjih 10. Osim toga, tokom testa vožnje odgovaraće na pitanja koja se tiču bezbednosti automobila.

Budući vozači će tokom praktičnog dela testa morati da pokažu da poznaju gde se nalaze određene komande i prekidači, kao što je na primer dugme grejača zadnjeg stakla, a ne samo da odgovaraju na teorijska pitanja u vezi da pomenutim funckijama.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.