U Britaniji poznavanje navigacije deo vozačkog ispita!

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Apr.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Britaniji poznavanje navigacije deo vozačkog ispita!

Da bi položili vozački ispit, kandidati u Velikoj Britaniji moraće da nauče da koriste GPS navigacioni uređaj u automobilu.
Ovo je jedna od nekoliko izmena koje će od decembra sačekati buduće vozače u toj zemlji na putu do dozvole.
Da bi test vožnje kao deo procesa polaganja vozačkog ispita ostao relevantan u 21. veku, bilo je neophodno osavremeniti ga i uvesti poznavanje satelitske navigacije”, objašnjavaju u britanskom Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << saobraćaja, a prenosi BBC.
Pored ove izmene, kandidati će tokom polaganja testa vožnje morati samostalno da voze 20 minuta umesto dosadašnjih 10. Osim toga, tokom testa vožnje odgovaraće na pitanja koja se tiču bezbednosti automobila.
Budući vozači će tokom praktičnog dela testa morati da pokažu da poznaju gde se nalaze određene komande i prekidači, kao što je na primer dugme grejača zadnjeg stakla, a ne samo da odgovaraju na teorijska pitanja u vezi da pomenutim funckijama.
Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Polaganje vozačkog ispita

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polaganje vožnje: Na testu i korišćenje GPS-a

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017

Savremeni automobili sve više liče svemirske brdove, tako da i polaganje vožnje mora da bude u skladu sa tim...Foto: YouTube..U Velikoj Britaniji je najavljena velika novina: prilikom polaganja vozačkog ispita budući vozači će koristiti navigaciju i komisiji dokazati da umeju da koriste GPS...Ova...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.