Svi koji budu vozili mortus pijani ostaju bez vozila?

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi koji budu vozili mortus pijani ostaju bez vozila?

Radna grupa MUP-a sačinila je nacrt izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se predviđa trajno oduzimanje vozila osobama koja voze bez položenog vozačkog ispita, kao i licima koja voze s više od dva promila alkohola u krvi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović krajem novembra predstavio je nacrt izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim  se predviđa trajno oduzimanje vozila licima koja voze bez položenog vozačkog ispita, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kao i licima koja voze sa više od dva promila alkohola u krvi.

Radna grupa MUP-a sačinila je ovaj nacrt izmena zakona, a njim je takođe predviđeno produžavanje perioda probne vozačke dozvole, što znači da, ukoliko se izmene usvoje, mladi će imati probne dozvole dve godine, umesto jednu kako je do sad određeno.

Takođe oni koji polože vožnju pre 19 godine će ovu probnu dozvolu morati da imaju tri godine, a za njih je predviđena još jedna novina. Svi mladi vozači, uzrasta od 18 do 21 godinu, neće smeti da upravljaju vozilom noću od 23 do 6 sati ujutru.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema ovom predlogu MUP-a svi koji budu vozili u alkoholisanom stanju sa više od 1.6 promila u krvi biće direktno vođeni kod sudije za prekšaje i kažnjavani po skraćenom postupku, jer će se tretirati kao nasilnička vožnja. 

Ministar Stefanović je najavio da će se maksimalno raditi na prevenciji, kao i da će se saobraćajna policija modernizovati.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Polaganje vozačkog ispita

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ko od 1. januara alkohol lizne, dozvola ga zvizne!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2014

Prema nacrtu izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja, trebalo bi da bude usvojena nulta toleranicija na alkohol tokom vožnje, što znači da bi se ukinula postojeća granica od 0,3 promila alkohola u krvi..Nakon stravičnih saobraćajnih nesreća koje su se dogodile na srpskim putevima u poslednjih...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.