Sledeće nedelje nastavak razgovora auto-škola i policije

Izvor: RTS, 20.Apr.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće nedelje nastavak razgovora auto-škola i policije

Predstavnici auto-škola Srbije, koji nisu zadovoljni pojedinim odredbama novog pravilnika o polaganju vozačkog ispita, i Uprava saobraćajne policije nastaviće razgovore u ponedeljak, 27. aprila.
Generalni sekretar Privredne komore auto-škola Petar Rašeta rekao je za Tanjug da će sastanak stručnih timova biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << održan u prostorijama Uprave saobraćajne policije kako bi pokušali da nađu rešenje.

Rašeta je rekao i da predstavnici auto-škola ne mogu da odustanu od pet osnovnih zahteva u vezi sa donošenjem posebnih pravilnika, a zbog čega su i protestovali prošlog petka u Beogradu.
Oni se protive uvođenju video-nadzora u učionice i na teorijskom ispitu, audio-video nadzora u automobile, instaliranju tahografa, odredaba o posebnim poligonima za polaganje van saobraćajnica...
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je pre sastanaka da će predstavnici saobraćajne policije nastaviti razgovore sa vlasnicima auto-škola, ali da se neće odustati od reformskih poteza čiji je cilj poboljšanje bezbednosti na drumovima.
Stefanović je rekao novinarima i da je cilj novih propisa u vezi sa radom auto-škola da se poboljša kontrola polaganja testova i ispita i spreči izdavanje "mufte dozvola".
Ispred Doma Narodne skupštine prošlog petka protestovali su predstavnici auto-škola, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova nije prihvatilo njihove predloge u vezi sa izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju o donošenju posebnih pravilnika.
Zbog zakonskih izmena, u prethodnom periodu od 950 auto-škola zatvoreno je 430.
Zbog najavljenih izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju i odredaba u pravilnicima, kako tvrde u udruženju auto-škola, trenutno postojeći broj škola smanjiće se za polovinu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.