Diplomirani vozač bez dozvole

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomirani vozač bez dozvole

Srednjoškolski centar u Rudom pravi je hit obrazovanja u Republici Srpskoj. Posle trogodišnjeg školovanja deca dobijaju diplomu profesionalnog vozača, a onda pravac u privatnu auto-školu da polože vozački ispit, što košta 600 konvertibilnih maraka.

Posle školovanja, moraju i u auto-školu (Foto: Ilustracija)

Škola ima odeljenje od 10 đaka za obrazovanje vozača motornih vozila. Ima i svoj automobil kojim nastavnik sa kandidatom obavi najviše do 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sati vožnje, a ostatak obuke roditelji plaćaju iz svog džepa u privatnoj auto-školi.

 

Pritom, škola nema uopšte kamion za obuku, pa "diplomirani" đaci s diplomom pod miškom opet završe u auto-školi.

 

Roditelji tvrde da su pitali u školi zašto đaci makar ne polože B kategoriju, ali im je saopšteno da profesor instruktor nema licencu! Ko je u školi zaposlio instruktora bez licence zasad je pitanje bez odgovora, ali i to može na Balkanu.

S druge strane, škola se reklamira da "u vlasništvu ima i putnički automobil, tehnički prilagođen za izvođenje praktične nastave za obuku učenika koji se osposobljavaju za zanimanje vozač motornih vozila." I to je istina, samo ne piše koliko traje praktična nastava i gde se završava.
Pogledaj vesti o: Polaganje vozačkog ispita

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.