Vikend u Barutani - poklanjamo karte!

Izvor: Mondo, 04.Sep.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikend u Barutani - poklanjamo karte!

MONDO vam poklanja ulaznice za žurke u petak i subotu, prijavite se!

Foto: Facebook

Poklanjamo vam dva puta po dve ulaznice za nastup Danijela Bela u petak, odnosno "Vatru" u subotu uveče. Ako želite da osvojite karte, pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i imenom događaja za koji se prijavljujete. Adresa je mondonagrade@wm.rs. Dobitnici će u četvrtak biti obavešteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Nakon nastupa Green Velveta, Derrick >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Cartera i Laurent Garniera, ovo je četvrta i poslednja u serijalu žurki kojima DJ asocijacija "Kozmik" obeležava dve decenije rada. Njeni osnivači Boža Podunavac, Gordan Paunović i Vlada Janjić nastupiće u Barutani zajedno sa Danijelom Belom i tako nas još jednom podsetiti na svoje klupsko veče koje se u periodu 1994. do 1996. održavalo u kultnom klubu "Industria". Bel je ranih devedesetih godina u Detroitu kreirao novi muzički rečnik elektronske muzike baziran na repetitivnom ritmu i fuziji minimalističkog house-a i tehna. Izvorno inspirisan tadašnjim čikaškim house zvukom, ali i delima avangardnih kompozitora kao što je Stiv Rajh, početak njegove producentske karijere obeležila je saradnja sa Ričijem Hotinom i Džonom Akvavivom u okviru projekta Cybersonic sa izdanjima za Plus 8 Records. Ubrzo osniva i sopstvenu izdavačku kuću Accelerate za koju pod presudonimom DBX objavljuje niz EP-a uključujući I "Losing Control”, ključnu numeru minimalističkog tehna koja će osim revolucionisanja žanra stilski presudno uticati na generacije producenata koje dolaze - pomenimo Hotina, Džoša Vinka... izdanja za 7th City, Peacefrog, Probe, Klang Elektronik i Elevate – etiketu čijim katalogom u drugoj polovini devedesetih Bel demonstrira svoju fascinaciju deep house zvukom objavljujući deset godina pre vremena, pored svoja 2 EP-a, radove producenata čija produkcija i danas definiše savremeni house, Rika Vejda, Tija Periša, Losoul.

Danijelova nesvakidašnja muzička elokvencija i DJ stil koji balansira na granici deep housea i sofisticiranog tehna čini ga redovnim gostom najboljih svetskih klubova (Fabric, Rex, Panoramabar, Watergate) dok je povratnicki DBX živi nastup na DEMF-u 2008 i turneja koja je potom usledila proglašen od strane Resident Advisora za najbolji live act te godine.

Subota, 6. septembar u Barutani rezervisan je za pravi r’n’b/rep spektakl poznatog beogradskog party kolektiva "Vatra". Sa početkom od 22:00 svoje DJ setove predstaviće Cob1, BYP_, 50Grass, Inspektor i Фake Casual. Nakon sjajne zabave koju su napravili sredinom juna, momci iz kolektiva "Vatra" se vračaju u Barutanu i donose puno zabavne muzike za igru. Od osnivanja ovog kolektiva 2011. godine, ideja je bila da žurke okupe one ljude kojima hip-hop i r’n’b nisu omiljeni muzički pravci, ali koji cene zabavni kvalitet ovih žanrova.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.