Top 10 osvežavajućih letnjih napitaka od voća i povrća

Izvor: Luftika.rs, 24.Jul.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 osvežavajućih letnjih napitaka od voća i povrća

Poznato je koliko su voće i povrće važni za ljudsku ishranu zbog obilja vitamina, minerala, antioksidanasa i mnogih drugih korisnih sastojaka. Zato su u vrelim letnjim danima voćno-povrtni kokteli jako okrepljujući, a nekada mogu da zamene i čitav obrok. Pored toga, njihova priprema je veoma jednostavna, pa ćete za samo par minuta na svom kuhinjskom stolu imati osvežavajuću vitaminsku bombu, ali i užinu koja se pije.
Pixabay.com >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Poklanjamo Vam 10 najboljih recepata za spravljanje osvežavajućih letnjih napitaka od voća i povrća.
Osvežavajući sok od povrća Iscedite po 125 ml soka od paradajza i soka od šargarepe, pomešajte i dodajte 100 gr sitno isečenih krastavaca i pola veze usitnjene mirođije. Ovako pripremljenu smesu izblendirajte i pobiberite.
Ljuti đus Jednu ljutu papričicu isecite na sitne komadiće i pomešajte sa 100 ml ceđenog soka od narandže i 50 ml soka od cvekle. Iscedite nekoliko kapljica limuna. Sve to izblendirajte, pošećerite (sa vrlo malo šećera) i dodajte nekoliko zrna soli.
Kefir sa zelenim povrćem Izblendirajte po 30 gr isekcanog bosiljka, peršuna i mirođije sa 100 gr krastavca isečenog na kockice i 150 ml kefira. Dobijeni koktel pobiberite i posolite.
Breskva koktel Isecite 2 veće, dobro uzrele breskve na četvrtine. Stavite 2 četvrtine u činiju, a preostale komade ispasirajte sa 250 ml surutke. Dobijenom smesom prelijte komade breskve i stavite činiju u frižider da se napitak dobro ohladi.
Pixabay.com Koktel od šargarepe i jogurta U 100 ml jogurta dodajte 80 ml sveže ceđenog soka šargarepe, kašičicu usitnjene majčine dušice i iscedite pola limuna. Pobiberite, poslite, pa zasladite prstohvatom šećera. Zatim sve dobro promešajte i ostavite u frižider da se ohladi.
Šejk od krastavca i jabuke Izblendirajte 75 gr krastavca i 25 gr jabuke, sipajte u 175 ml jogurta i iscedite jedan ceo limun. Ohladite i servirajte sa listovima nane.
Đus od šargarepe i jabuke Pomešajte 100 ml sveže ceđenog soka od jabuke i 200 ml sveže isceđene šargarepe i dobro umutite. Posolite, pobiberite i odložite u frižider da se ohladi.
Aromatični voćni napitak U blenderu izmiksajte 2 breskve i u njih nacedite pola limuna. Zašećerite, posolite, a zatim dodajte 75 ml kisele vode. Na kraju začinite sa prstohvatom narendanog muskatnog oraščića.
Cvekla kefir Pixabay.com Pomešajte 100 ml soka od cvekle, 50 ml soka od šargarepe i 150 ml kefira i sve to dobro umutite. Posolite, pobiberite i stavite da se ohladi u frižideru.
Kupina šejk Izblendirajte 50 gr kupina i pola banane, pa preko toga nalijte 175 ml surutke i iscedite pola limuna. Ostavite u frižider da se ohladi.
Savet plus Šejkove i frapee možete pripremati sa na različite načine, odnosno osim jogurta možete upotrebiti kefir, surutku i kiselo mleko. Da bi napici bili što više okrepljujući, najbolje je da koristite proizvode sa što manjim procentom mlečne masti.
Potražite još recepata OVDE

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.