Putine, evo ti Zemana, poklanjamo ti ga

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putine, evo ti Zemana, poklanjamo ti ga"

"Grupa čeških umetnika želi da pokloni svog predsednika Miloša Zemana ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, kao izraz neslaganja sa Zemanovim stavom prema rusko-ukrajinskom sukobu" izjavio je pisac Jaroslav Rudis.

Naredne subote, Zeman će prisustvovati proslavi 70. godišnjice završetka Drugog svetskog rata u Moskvi i tom prilikom će se sastati sa Putinom.

Kako prenosi list "Prag dejli monitor", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u tom pismu umetnika se sa sarkazmom navodi da je donacija Zemana znak zahvalnosti za doprinos Rusa oslobođenju Češke Republike.

- Naš dar će vam stići najkasnije za godišnjicu. Kao mali narod nememo ništa vrednije od našeg predsednika. Verujemo da ćete zadržati ovaj izuzetan dar iz ruku češke nacije - dodaje se u pismu, za koje Rudis kaže da prestavlja odbranu humorom.

- Nema boljeg oružja za borbu protiv gluposti od humora, a humor je najjače češko oružje - kazao je on, dodajući da će pismo poslati Kremlju na ruskom jeziku, kao i ruskoj ambasadi u Pragu i Praškom dvoru - sedištu predsedništva.

Od kada je Rusija anektirala Krim prošle godine, Zeman stalno ponavlja da to poluostrvo nikada nije ni pripadalo Ukrajini. On je sukob u istočnoj Ukrajini nazvao građanskim ratom i odbacio tvrdnje NATO-a da je ruska vojska uključena u sukob. Zeman se, takođe, protivi sankcijama Rusiji.
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Poklanjaju predsednika

Izvor: Mondo, 04.Maj.2015

Grupa čeških umetnika želi da pokloni svog predsednika Miloša Zemana ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, kao izraz neslaganja sa Zemanovim stavom prema rusko-ukrajinskom sukobu, izjavio je pisac Jaroslav Rudis...Foto: P Photo/Petr David Josek..Naredne subote, Zeman će prisustvovati proslavi 70....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.