Žene znaju kako: Stiže feminističko pivo

Izvor: Scandal.rs, 29.Mar.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene znaju kako: Stiže feminističko pivo

Pivnica u Brazilu lansira feminističko pivo, kako bi ukazala na način na koji se žene tretiraju u reklamama za ovo piće, kao i na mali broj žena zaposlenih marketingu.

Feminističko pivo trebalo bi uskoro da se nađe u prodavnicama u Brazilu, upakovano u crnu ambalažu sa simbolom za rodnu ravnopravnost.

Aktivistička grupa 65/10 pokrenula je proizvodnju ovog piva, a naziv 65/10 odnosi se na to što 65 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << žena u Brazilu kaže da su “dame predstavljene kao potčinjene u reklamama”, a samo 10 odsto zaposlenih u marketingu su žene.

Mi smo kreativne i zbog toga nam je mesto u industriji marketinga, koja je sada veoma seksistička i neprijatna sredina“, rekla je osnivačica grupe 65/10 Tais Fabris.

Reklamiranje piva u Brazilu drži se stare formule – muškarci su superiorni u odnosu na žene, kao da bi ispijanje nekog piva moglo ženu da učini atraktivnom“, dodaje Fabris.

Ona naglašava da ovo treba ozbiljno shvatiti i da bi kompanije trebalo da snose odgovornost zato što “prikazivanje žena kao objekata navodi muškarce da misle o ženama kao o posedu, što na kraju dovodi do nasilja”.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.