ŽIVELI! Beograd na listi gradova s najjeftinijim pivom na svetu

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVELI! Beograd na listi gradova s najjeftinijim pivom na svetu

Independent je napravio listu gradova u kojoj turisti pivo mogu da kupe po najnižoj ceni. Na vrhu liste koju čini 75 gradova našao se poljski Krakov, a naš Beograd zauzeo je osmo mesto.

Na listi čiji je cilj bio da odredi u kom gradu ćete najpoljoljnije proći sa ispijanjem piva našao se i Beograd, i to na vrhu liste. A ako bi se napravila lista na kojoj bi se poređali gradovi u kojima se popije najviše piva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po glavi stanovnika tokom jedne godine, Beograd bi opet bio među prvima.

Ovi gradovi zauzeli su prvih 10 mesta:

1) Krakov, Poljska (180 dinara)

2) Kijev, Ukrajina (180 dinara)

3) Bratislava, Slovačka (184 dinara)

4) Malaga, Španija (188 dinara)

5) Delhi, Indija (191 dinar)

6) Ho Ši Min, Vijetnam (194 dinara)

7) Maksiko Siti, Meksiko (213 dinara)

8) Beograd, Srbija (215 dinara)

9) Asunsion, Paragvaj (216 dinara)

10) Bangkok, Tajland (230 dinara)

Prema ovoj listi, jedan stanovnik Beograda u proseku popije 119 litara piva godišnje, što Beograđane stavlja na peto mesto liste, koje dele sa Ho Ši Minom.

Kompletnu listu možete videti na sajtu GoEuro.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.