VIKEND U BEOGRADU Uz filmove, noćni market i masovnu vožnju biciklima!

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIKEND U BEOGRADU Uz filmove, noćni market i masovnu vožnju biciklima!

Beograđani i njegovi gosti imaće priliku da ovog vikenda posete Noćni market, upoznaju se sa kulturom Holandije, pogledaju mnoge predstave i filmske projekcije, ali i da degustiraju zanatsko pivo.

PETAK

15h Trodnevno izdanje Regionalnog festivala zanatskog piva ove godine će se držati u "Dorćol Platz"- u u Dobračinoj ulici. Na 24 štanda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstaviće se najbolje regionalne pivare, a degustacija različtih vrsta piva trajaće do ponoći.

17.30h Folklorni festival "Ponesi opanke" u SC "Olimp", predstaviće folklorne grupe iz Rumunije, Letonije, Poljske, Ukrajine i nekoliko domaćih grupa. Ulaz za ovu namifestaciju je besplatan.

18h Drugi Beogradski noćni market biće održan na Kalenić pijaci sve do ponoći. Svoje proizvode iz oblasti zdrave hrane, delikatesa, pića, dizajna i umetnosti, predstaviće se na tezgama više od 100 izlagača.

21h "Olimp" otvara svoj letnji bioskop, gde će ulaz na filmske projekcije biti 200 do 300 dinara.

Od petka na "Olimpu" bioskop, koncerti i predstave

SUBOTA

11h Manifestacija "Savske vatre - Siđi do reke" tradicionalno se, već 17. put za redom, održava na keju pored Save, u blizini novog mosta na Adi Ciganliji. Svi koji se pridruže ovom dešavanju, moći će da probaju riblju čorbu i srneći gulaš iz kazana, dok će se oni sa takmičarskim duhom odmeriti svoje snage u različitim sportskim disiplinama.

17h U okviru "Orange week" festivala, sa Trga republike krenuće masovna vožnja biciklima pod nazivom "Orange Bike Ride", a svi učesnici moraće da budu obučeni u narandžasto. Vožnjom se skreće pažnja na prava i obaveze biciklista, i promoviše se bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Završetak vožnje je druženje u Dorćol Platz-u u Dobračinoj ulici.

18h Besplatna degustacija vina četvri put za redom održava se na Velikom trgu u Zemunu. Ovim povodom svoju ponudu će predstaviti dvadesetak vinarija i nekoliko destilerija sa svojim vinima i rakijama, a posetioci će moći da uživaju uz zvuke tamburaša.

21h Na prvoj večeri manifestacije "Nedelja kineskog filma" u otvorenom bioskopu Doma kulture "Studentski grad" biće prikazan film "Na megdan vetru". Ova priča prati mlade bicikliste Ćiu Minga i Ćiu Tijena, njihove snove, uspone, padove i odricanja tokom stvaranja biciklističke karijere.

22h Holandski i srpski DJ-evi će napraviti dobru atmosferu na velikoj žurci Srbija Wonderland Festivala na terenima KK "Partizan", koja će zatresti Kalemegdansku tvrđavu. Ulaz je 500 dinara.

NEDELJA

11h Međunarodni festival "Dani orgulja", koji se u Beogradu održava od 30. juna do 7. jula, donosi koncert za najmlađe u Muzeju nauke i tehnike. Decu će zabavljati muzičarka Marija Družijanić zajedno sa učenicima Muzičke škole "Stanković".

15.30h Poslednjeg dana Festivala japanske pop kulure "Japanizam" u Domu omladine svi zainteresovani posetioci moći će da isprobaju neobične specijalitete njihove kuhinje, koja je u ovoj istočnjačkoj kulturi prava umetnost.

21h Još jedno od ostvarenja kineske kinematografije pod nazivom "Sećanje na Bošan" biće predstavljeno beogradskoj publici. Film prati sudbinu običnih ljudi koji žive u toj kineskoj oblasti, čime je oslikan njen napredak, pad i preporod.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.